Gaza-aktivistene på campus i USA går fra teltleirer de har erklært befridde soner til å okkupere bygninger. Ledelsen har suspendert studentene, som svarer med å rykke inn i bygningene.

På Columbia-universitetet gjelder det Hamilton Hall, på California State Polytechnic University, Humboldt, okkuperte de Siemens Hall, og der ligger også ledelsens kontorer.

Politiet gjorde halvhjertede forsøk på å arrestere studenter mandag kveld, men uten å ha politisk ryggdekning tør de ikke sette makt bak kravene om at studentene skal fjerne seg.

Det samme gjelder Columbia-universitetet, der rektor har kommet med gjentatte krav som ikke er blitt respektert.

Studentene trapper nå opp kampen, og fallhøyden blir større både for dem og ledelsen, og ikke minst: for politiske myndigheter.

A student group called Columbia University Apartheid Divest, which organized the encampment on campus, said on social media that Hamilton Hall had been taken over by “an autonomous group” of “Columbia community members.” It said those protesters planned to remain in the building until the university conceded to C.U.A.D.’s demands, which include divestment from companies doing business in Israel.

Studentgruppen Columbia University Apartheid Divest, som organiserte leiren på campus, skrev på sosiale medier at Hamilton Hall var blitt overtatt av «en autonom gruppe» bestående av «medlemmer av Columbia-samfunnet». De sa at demonstrantene planla å bli værende i bygningen til universitetet ga etter for C.U.A.D.s krav, som blant annet omfatter divestering fra selskaper som gjør forretninger i Israel.

Problemene tårner seg opp for Biden-regimet. Han har nå å gjøre med en aktivistgruppe som ikke bryr seg om hans sjanser til å bli gjenvalgt, men kun om sine egne krav.

Ikke rart at ayatollah Khamenei i Iran har erklært seg som demonstrasjonenes store beskytter.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.