Opprørspoliti tømte natt til onsdag Hamilton Hall på Columbia-universitetet. De som har deltatt i okkupasjonen risikerer utvisning. Studentene tok seg inn ved å knuse ruter i dørene. De  barrikadert seg, og det skal ha blitt gjort skade innvending, ifølge en student BBC intervjuet.

Ledelsen hadde gitt studentene en frist til å fjerne seg fra området på utsiden mandag, men i stedet gikk de inn og okkuperte Hamilton Hill. Det var en eskalering ledelsen var nødt for å svare på.

Gaza-demonstrasjonene er ikke lenger om protestmarkering, menn kamp om den politiske makten.

Ikke før hadde studentene brutt seg inn i Hamilton Hall før Demokratenes nasjonale studentforening sendte ut en støtteerklæring. Dermed satte de Joe Biden i forlegenhet.

Studentene forlangte mat og drikke etter å ha barrikadert seg.

Ledelsen understreker at det er demonstrantenes oppførsel som har gjort at de ber politiet rydde opp, ikke deres meninger.

Det er universitetsrektor Minouche Shafik som ba politiet om hjelp til å rydde områdene, og hun har bedt politiet bli værende på universitetet til minst til 17. mai.

Politiet gjorde det tidligere på dagen klart at de ikke kom til å ta seg inn på området uten at administrasjonen ba om det, eller det oppsto en nødsituasjon.

– Etter at universitetet gjennom natten ble klar over at Hamilton Hall var blitt okkupert, vandalisert og blokkert, hadde vi ikke noe valg, heter det i en kunngjøring fra universitetet. (NTB)

 

 

 

https://www.breitbart.com/education/2024/04/30/nypd-begins-raid-columbia-university/

https://www.breitbart.com/politics/2024/04/30/college-democrats-we-commend-the-bravery-of-anti-israel-protesters/

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.