45 Gaza-aktivister ble pågrepet mandag utenfor Yale University etter at de hadde blokkert veiene. NTB kaller dem «palestinavennlige». Gaza-aktivister har lammet campus ved flere universiteter, deriblant Columbia og New York.

De er aggressive og truende mot jødiske studenter. Det at jøder ikke lenger er trygge på amerikanske universiteter har fått flere donorer til å revurdere sin støtte. En av de første var Bill Ackmann. Nå følger Robert Kraft, eieren av New England Patriots. Han sier han skylder Columbia University mye. Det var her han fikk et stipend som ga ham sjansen til å lykkes. Men antisemittismen han nå ser utfolde seg gjør at han revurderer støtten.

Ved New York University erklærte aktivistene et område for «befridd sone» slik det skjedde i Seattle sommeren 2020. Da området ble ryddet av politiet gikk det hardt for seg.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.