– Anti-israelske demonstranter ved Yale og Columbia er herskere i huset og gjør hva de vil. Presidentene ved disse universitetene er svake, redde og foretar seg ingenting. Hvis du inntar en slik holdning i Florida, viser vi deg døren, sa Ron DeSantis.

Floridas guvernør Ron DeSantis sa torsdag at alle anti-israelske demonstranter på Floridas universiteter kan bli utvist for trakasserende, støtende og/eller fiendtlig oppførsel.

DeSantis sa til en gruppe mennesker på et «Strengthening Florida»-arrangement torsdag at pro-palestinske demonstranter ikke har noen myndighet over broer og veier. Mennesker i en nødsituasjon som trenger å komme seg til et sykehus, kan bli forsinket i trafikken, og demonstrantene tror de kan beslaglegge veiene bare fordi de selv har en ideologi.

Det kommer vi ikke til å tolerere her, sa DeSantis, til stor applaus fra salen.

Guvernøren sa at da en lignende gruppe prøvde å gjøre det samme i Miami, ble de dratt av veien, der de hører hjemme, innen det var gått 10 minutter.

DeSantis kalte demonstranter som protesterte på vegne av Hamas for «absurde». Han sa at det å jage jødiske studenter rundt og ikke slippe jødiske professorer inn på visse steder, ikke er en del av ytringsfriheten. Det er trakassering og bryter med universitetenes retningslinjer for adferd.

Guvernøren sa at anti-israelske demonstranter ved Yale og Columbia er herskere i huset og gjør hva de vil, og at presidentene ved disse universitetene er svake, redde og gjør ingenting:

– Hvis du inntar en slik holdning på universitetene våre, i Florida, viser vi deg døren. Du kommer til å bli utvist for slik oppførsel. Og i det øyeblikket folk begynner å møte konsekvenser for den slags, kommer dere til å se at dette tullet ikke vil fortsette.

Florida har tre av landets mest folkerike universiteter, med University of Central Florida på fjerdeplass i USA, med 68.442 studenter. University of Florida er nummer fem i USA, med 60.795 studenter, og Florida International University i Miami har 55.687 studenter.

Vi kommer til å fortsette med å opprettholde lov og orden, sa DeSantis til slutt.

WSVN: – Flere pro-palestinske demonstranter ble arrestert av Miami-politiet da de forsøkte å blokkere inngangen til Port Miami.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.