(AP Photo/Paula Bronstein/NTB)

I juni 2020 lovte borgermesteren i Portland, Ted Wheeler, å kutte i politibudsjettet. Avisen Oregon Live meldte at borgermesteren ville overføre 12 millioner dollar fra politiet direkte til støtte av de «fargedes nabolag». Dette inkluderte polititeamet som var dedikert til å redusere voldelig våpenbruk.

Portland Mayor Ted Wheeler pledged the city will divert $12 million from the police bureau and other city departments to directly support communities of color, defund three police units including the gun violence reduction team and ban officers from using chokeholds as part of plans to reform the Portland Police Bureau.

Det var spesielt Demokratpolitiker JoAnn Hardesty som presset på for de-funding av politiet.

Så langt i år har Portland sett 20 drap. I løpet av samme periode i fjor var det kun ett drap.

Det siste drapet i Portland skjedde midt på dagen nær en park full av mennesker. Borgermester Ted Wheeler sa at byen var i en nødsituasjon med hensyn til drap og vold:

‘I think as far as homicides and violence go, we’re already in a state of emergency. Whether or not there’s an official declaration is besides the point.’

“My privilege as a white man, my privilege as the mayor and the leader of the institutions of power in this community I believe shielded me from time to time from the many difficult and uncomfortable truths about our history and about our society,” sa han.

Borgermester Wheeler ville ikke ha noen innblanding fra Trump:
Ted Wheeler identifiserer seg som hankjønn.

Politiets pressetalsmann, Greg Pashley, kom indirekte med kritikk til kuttene i politibudsjettet i juni:

“We’ve had an unprecedented number of shootings in this city, especially since June, and it doesn’t seem to be slowing down,” sa Pashley.

Portland er sett på som episenteret for defunding the police-kampanjen. De liberale ville overføre penger fra politiet til forebygging av mental helse og områdeløft i utsatte områder. Dette førte istedet til en voldsom økning i drap og kriminalitet.

Torsdag kveld kom det igjen til store protester og sammenstøt med politi i Portland.

Ted Wheeler er blitt tvunget til å øke finanseringen av politiet igjen. I første omgang er det snakk om 2 millioner dollar. Som pastor Ed Williams påpekte: «There is just too much blood on the streets.»

I protest forsøkte Antifa å sette fyr på rettslokalene i Portland.


FoxNews

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.