Sperringene er overtatt av BLM-aktivister som nå kontrolleer hvem som kommer inn og går ut av «deres» territorium. Foto: Lindsey Wasson/Reuters/Scanpix

Black Lives Matter- og Antifa-aktivister har okkupert et område i sentrum av Seattle og erklært det som «frigjort» område. De bærer våpen og har opprettet sperringer.

Da den Demokratiske guvernøren Jay Inslee fikk spørsmål om hva han ville gjøre med situasjonen, svarte han at ikke var klar over den.

Trump sier Demokratiske myndigheter må handle straks, ellers vil han gjøre det.

«Radical Left Governor @JayInslee and the Mayor of Seattle are being taunted and played at a level that our great Country has never seen before,» Trump tweeted. «Take back your city NOW. If you don’t do it, I will. This is not a game. These ugly Anarchists must be stooped (sic) IMMEDIATELY. MOVE FAST!»

Det var tirsdag kveld at hundrevis av aktivister stormet rådhuset og okkuperte en politistasjon. De forlanger at borgermester Durkan, Demokrat, går av hvis han ikke går med på.å droppe politibudsjettet.

Hundreds of protesters stormed Seattle‘s City Hall Tuesday night to demand Durkan’s resignation, just days after seizing a six-block downtown zone that includes a shuttered police precinct. Demonstrators remained peaceful, without reports of violence or injuries, but are pushing Durkan to step down if she refuses to defund the city’s police department.

– Antifa har erklært Seattle som sin hovedstad

Kongressrepresentant Matt Gaetz (Fl-R) sier Antifa i praksis har erklært Seattle som sin hovedstad og utropt det til en «politifri sone».

House Judiciary Committee member Matt Gaetz, R-Fla., told «Hannity» Wednesday that «Antifa has now designated Seattle their capital» after the protesters declared a six-block neighborhood around the precinct a «Cop Free Zone.»

Aktivistene kaller sin nye «republikk» for CHAZ, Capitol Hill Autonomous Zone, Det minner om kommunistiske revolusjoner.

The Seattle Times reported Wednesday that the area in the Capitol Hill section of the city has been called CHAZ and it is “free of uniformed police.” The paper reported that the nearby police precinct that was shuttered during the protests had a new sign on Tuesday that read, “THIS SPACE IS NOW PROPERTY OF THE SEATTLE PEOPLE.”

Tilspissingen i Seattle kan være et varsel om problemene Demokratene seiler inn i. Biden får nå spørsmål om hvordan han vil stille seg til «defund the police»-kravet. Han svarer «hverken-eller»:

“Well I think there are a lot of changes they can take place, period, without having to defund the police completely,” Biden said. He continued, “I don’t think the police should be defunded. But I think that conditions should be placed upon them where departments are having to take significant reforms.»

Dette er ikke et svar aktivistene er fornøyd med. Hva med velgerne?

Det er ingen tvil om hva Trump vil satse på: Law and order.

 

Minnesota Freedom Fund Faces Scrutiny for Antifa and Soros Ties, Demands Defunding of Police

 

Trump blasts ‘radical left’ Dems in Seattle, says ‘domestic terrorists’ take hold of city

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.