New Yorks ordfører Bill de Blasio har gitt etter for kravet om å kutte politibudsjettet og sier han vil bruke pengene på ungdom og sosiale tjenester.

Det er uklart hvordan de Blasio kan kutte budsjettet og likevel  sørge for trygghet. Flukten fra New York har begynt.

New York Times har analysert teletrafikk og kommet frem til at 420.000 mennesker har forlatt New York. Om det blir permanent gjenstår å se. Men kombinasjonen av pandemi og opptøyer kan bli strået som brekker kamelens rygg:

 

 

Det strømmer på med videoer som viser hvordan selv sykehus ble plyndret. Her fra et barnesykehus i Houston:

 

 

De Blasio skrøt i 2019 av at antall arrestasjoner ikke hadde vært lavere på 40 år. Men forklaringen på det er at hans administrasjon avkriminaliserer handlinger og omgjør dem til bøter, som røyking av marijuana på offentlig sted og urinering.

New York Times report from June 2017 might also give a hint as to why fewer arrests are taking place: “Spurred by Ken Thompson’s efforts as Brooklyn district attorney, the police and prosecutors have greatly reduced the number of people prosecuted for low-level marijuana arrests. And the City Council passed a law last year creating civil tickets for minor offenses that used to lead to criminal summonses under municipal law, like public urination.”

De Blasio skryter av at fengslene tømmes. Men hvor blir det av fangene?

Varetekt er droppet for forbrytelser, bortsett fra de mest alvorlige. Det var urettferdig med kausjon, når ikke alle har råd. Derfor vekk med den og varetekt i samme slengen. Folk slippes rett ut igjen.

Folk er klar over dette lureriet.

Trump vet hva han skal satse på i valgkampen:

 

“Sleepy Joe Biden and the Radical Left Democrats want to ‘DEFUND THE POLICE,’” Trump wrote on Sunday morning. “I want great and well paid LAW ENFORCEMENT. I want LAW & ORDER!”

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.