Eric Adams er valgt som ny borgermester i New York, men overtar ikke offisielt før 1. januar. Han fikk ikke noen hyggelig start på jobb. Vaksinetvangen plager mange av borgerne hans. På vei ut av kontoret ble han møtt av en misfornøyd folkemengde.

I denne Twitter-meldingen står det at protestene dreier seg om masketvang. Men det er da vitterlig «no vaccination» som ropes.

Adams ignorerer demonstrantene, noe som vel er nokså forståelig.

Protestene kommer av at alle offentlig ansatte i New York har fått krav om vaksine, noe som ble bestemt under sittende borgermester Bill de Blasio (D).

Dette førte blant annet til at 2000 brannkonstabler sykmeldte seg i protest.

Adams har 22 års erfaring fra politiet i New York. Mange politifolk risikerer nå å miste jobben fordi de ikke ønsker å vaksinere seg. Selv de som har vært smittet av Covid-19 avkreves vaksine, noe som er særlig opprørende for mange, ettersom de som allerede har hatt Covid-19, har om lag 13 ganger mindre risko for å bli smittet enn fullvaksinerte.

Han har ennå ikke tatt stilling til vaksinetvangen, noe som opprører mange av hans tidligere kollegaer i NYPD.

Adams did not take a definitive stance for or against the vaccination mandates in a series of media appearances after his victory. “We need to revisit how we are going to address the vaccine mandates,” Adams said on MSNBC’s Morning Joe.

The mayor-elect did not want to tell De Blasio how to do his job while waiting to be sworn into office on January 1. “Now, I stated I did not want to Monday-morning-quarterback the mayor. This is his time to be the man, he has to make the decisions,” said Adams.

Democratic candidate for New York City Mayor Eric Adams attends a rally at City Hall the day before the election in the Manhattan borough of New York City, New York, U.S., November 1, 2021. REUTERS/Carlo Allegri/File Photo

Men Adams har oppfordret den sittende borgermesteren til å innlede et samarbeid med fagforeningene for å finne en løsning på problemet. Hvis ikke dette skjer, vil han selv ta et initiativ i januar, lover han.

“I hope the mayor — and I am encouraging him to do that — to sit down with unions and come to a resolution,” Adams told CNN. “And if he doesn’t, if this is still going to January, I’m going to sit down with them and we’re going to get this resolved.”

Eric Adams har tidligere sagt at ikke-borgere, altså utlendinger, bør få stemmerett. Dette vil gi over en million utenlandske innbyggere i New York retten til å avgjøre hvem som styrer metropolen.

Tidligere har Adams vært kritisk til at skolebarn tvinges til å bære munnbind på skolen, men han har vært taus om dette den siste tiden.

Breitbart

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.