Borgermester Eric Adams holdt en pressekonferanse på mobilstasjonen hvor O’Shae Sibley ble knivdrept. Han sa at det var ingen tvil om at drapet på den homofile danseren var hatkriminalitet, men la til at hat fra det muslimske samfunnet mot LHBT-personer er ikke sant.

I går skrev Document om O’Shae Sibley, som ble knivstukket på en bensin­stasjon i Brooklyn fordi han provoserte en gjeng muslimer med dansingen sin.

Den mistenkte 17-åringen forventes å bli siktet for drap og hatkriminalitet. Navnet hans er ikke frigitt fordi han er mindreårig.

O’Shea Sibley var svart og homofil, og en lovende profesjonell danser som hadde hele livet foran seg.

Drapsmannen ble arrestert fredag og i går holdt borgermester Eric Adams en pressekonferanse. Han var omringet av muslimske ledere i New York City.

17-åringen som knivstakk danseren O’Shae Sibley på en mobilstasjon i Coney Island har blitt siktet for drap og drap med hatmotiv, skriver New York Post. Drapsmannen ytret hatefulle kommentarer om homofile og svarte ifølge assisterende politisjef Joe Kenny:

– The 17-year-old who fatally stabbed dancer O’Shae Sibley at a Mobil Station in Coney Island was slapped with murder and murder as a hate crime charges. – We have a lot of anti-gay statements and a lot of derogatory statements being made — anti-black, from the defendants,  Assistant Chief Joe Kenny said.  – As of right now, the defendant will be charged solely.

Borgermester Adams sa på pressekonferansen at det var ingen tvil om at drapet på O’Shea var hatkriminalitet, men la til at hat fra det muslimske samfunnet mot LHBT-personer er ikke sant:

– With a group of Muslim leaders standing behind him, Mayor Adams said the murder was “clearly a hate crime,” but added “hate from the Muslim community against the LGBT community is not true.”

Den muslimske aktivisten Sonia Ali var på pressekonferansen og sa at muslimske ledere var til stede for å få folk til å forstå at dette er ikke noe islam lærer. Hun sa at det er ingen grunn til å ta et liv og at USA er et fritt land:

– Dette er et fritt land, du bør ikke gå og ta [et liv], det er tragisk.

– You don’t take a life, because there’s no reason for you to be doing something like that, she said. – This is a free country, you shouldn’t be going and taking [a life] it’s tragic.

Les også:

Kvalme ved mangfoldsreisens slutt – Document

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.