Tusenvis av politi møtte frem til begravelsen av Rafael Ramos, en av de to politimennene som ble skutt og drept i New York i forrige uke. Ordfører Bill De Blasio talte ved begravelsen.  Etter drapene ble det igangsatt en underskriftskampanje for å få De Blasio til å gå av.

Mange mener at hans uttalelser om Eric Garner og Michael brown har bidratt til at politiet har blitt regelrette målskiver for drapsmenn som Ismaaiyl Abdullah Brinsley, mannen som skjøt og drepte politimennene Rafael Ramos og Wenjian Liu.

nypd1

 

Akkurat som ved pressekonferansen etter drapene på de to politimennene, valgte hundrevis av politibetjenter å vise ordfører De Blasio ryggen under hans tale i begravelsen.  Drapet på Rafael Ramos og Wenjian Liu var en hevnaksjon utført av Ismaaiyl Abdullah Brinsley.

2431E5A600000578-2882105-image-m-8_1419117187234

Ordfører De Blasio, som er hvit, er gift med en svart kvinne og har en sønn med henne. Han satte spørsmålstegn ved sønnens sikkerhet i en pressekonferanse etter at Eric Garner døde som følge av et basketak med politiet da han ble arrestert. Eric Garner hadde vært arrestert 30 ganger siden 1980. Han var ute mot kausjon da han ble arrestert og døde.

In a deeply personal and heartfelt address, the mayor, who is married to an African American woman, said that when he spoke to Eric Garner’s bereaved father, ‘I couldn’t help but immediately think of what it would mean to me to lose (his son) Dante.’

With barely a word of support for the NYPD or their cleared officer, de Blasio’s used his own son to explain that he knows the struggle and frustration that black people feel when dealing with police in New York City.

‘We’ve had to talk to Dante for years about dangers he may face,’ said de Blasio about the infamous ‘talk’ many parents of African American or mixed-race children have nationwide.

‘I’ve had to worry over the years..Is my child safe? And not just from harsh realities…crimes and violence…are they safe from the people they want to have faith in (cops)?’

 

451202_1280x720

Politiet i New York vil ha en ordfører som er på deres side i kampen mot kriminelle

The Guardian

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂