Rafael Ramos og Wanjian Liu ble skutt gjennom passasjervinduet mens de satt i politibilen. De ble myrdet uten provokasjon og uten forvarsel. Mannen som skjøt og drepte dem tok sitt eget liv like etterpå. Han hadde også skutt kjæresten sin i maven før han bestemte seg for å drepe de to politimennene.

A high-ranking law enforcement official who spoke on the condition of anonymity in order to discuss a continuing investigation said that the man had shot his girlfriend in the stomach in Baltimore on Saturday morning. Her condition is unclear.

In Brooklyn, Fire Department officials said that a 911 call came in around 2:50 p.m. reporting that two people had been shot.

Charlie Hu, the manager of a liquor store at the corner near the shooting, said he saw two police officers slouched over in the front seat of their patrol car. At least one of the officers, Mr. Hu said, appeared to have been shot in the head.

The high-ranking police official called the shooting an assassination.

After the shooting in Brooklyn, the man, whom Mr. Bratton identified as Ismaaiyl Brinsley, then fled to a nearby subway station and fatally shot himself in the head.

21cops-hp-03-articleLarge

Denne helgen hører vi at noen forsøkte å brenne politifolk levende inne i politibilene i Malmø, knivangrep på politiet i Frankrike og at to personer myrdet en britisk politimann i Liverpool i helgen. Og idag: drap på tilfeldige politimenn i New York. Hvor er rose- og fakkeltogene for alle politikonstablene som risikerer livet for at vi andre skal ha en trygg hverdag? Har de feil hudfarge eller religion? Eller har de mindre verdi enn de kriminelle som stadig vekk skal feires og minnes, ikke bare av familien og vennene, men hele nasjoner, ja internasjonalt som vi så av I can’t breathe kampanjen i London til støtte for amerikanske Eric Garner.

Fremdeles er det mange som er mest redde for er at politiet skal misbruke sin makt. Det er tilsynelatende veldig vanskelig å forstå for mange som vil ha «rettferdighet» at uten politi vil det herske fullt anarki.

Er politiet blitt et slags symbol i tiden for alt som går galt i folks liv? Behovet for å legge skylden på noen andre for ens egen utilstrekkelighet skal  kulminere i drap på politimenn? Det lover ikke godt for fremtiden. Hverken for politiet eller samfunnet.

New York Times