Folk demonstrerer mot frifinnelsen av Kyle Rittenhouse i Oakland, California, den 19. november 2021. Foto: Noah Berger / AP / NTB.

Opptøyer brøt fredag kveld ut i Portland, Oregon, etter at demonstranter tok til gatene for å protestere mot frifinnelsen av Kyle Rittenhouse, som var blitt tiltalt for forsettlig drap på to personer etter å ha skutt i selvforsvar under et voldelig opprør i Kenosha, Wisconsin, i fjor.

Tilsvarende demonstrasjoner har pågått flere steder i USA, men protesten i Portland utartet til skadeverk og vold, der demonstranter knuste vinduer, skadet offentlige bygninger og kastet gjenstander på politiet, melder Fox News.

«Due to violent, destructive behavior by a significant part of the crowd, the gathering in downtown Portland is a RIOT. All participants are instructed to proceed away to the WEST,» the Portland Police Bureau wrote on Twitter.

Officials told the crowd that failing to disperse could lead to arrest, pepper spray and impact weapons, according to police and FOX 12.

Omstendighetene som avstedkom tiltalen mot Rittenhouse, skriver seg fra en protest mot at politiet under en pågripelse i fjor skjøt og skadet Jacob Blake, som var etterlyst og siktet for flere forbrytelser.

Portland har også vært arena for flere opptøyer i protest mot at George Floyd døde under politipågripelse i fjor vår, som siden resulterte i at politimannen Derek Chauvin ble dømt til 22 og et halvt års fengsel for grovt uaktsomt, nær forsettlig drap (second-degree unintentional murder).

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.