Politiet i Atlanta arresterte minst seks personer etter at en «fredelig» protest lørdag førte til en natt med kaos og vold skriver Fox News. Demonstrantene knuste vinduer og satte fyr på en politibil, sa City of Atlanta-ordfører Andre Dickens lørdag kveld i en pressekonferanse.

Opptøyene kommer etter at miljøaktivist Manuel Esteban Paez Teran (26) døde under en skuddveksling med politiet onsdag. Document dekket hendelsen hvor en Georgia State Trooper ble skutt i magen. Politibetjenten hadde på seg en skuddsikker vest og er i stabil tilstand. Han er enda ikke identifisert.

Opprørerne avfyrte også fyrverkeri og kastet stein mot Atlanta Police Foundation. Protestene begynte fredelig på Peachtree Street i sentrum av Atlanta, før de utviklet seg til kaotiske opptøyer som varte i flere timer, ifølge FOX 5 Atlanta.

Antifa-ekpert Andy Ngô skriver på Twitter at de var en del av opptøyene, noe de fleste i mainstream media har unnlatt å skrive.

Miljøaktivisten skal ha identifisert seg som en ikke-binær person som gikk under navnet Tortuguita (liten skilpadde på spansk) og brukte «they/it» som sine pronomen. Demonstranter bar skilt med Tortuguitas navn på lørdag.

Lørdag sa Georgia-guvernør Brian Kemp at vold av noe slag ikke vil bli tolerert.

–Mens staten fortsetter å respektere fredelige protester, vil ikke voldshandlinger mot person eller eiendom tolereres. De som begår slike ulovlige handlinger vil bli arrestert og straffeforfulgt fullt ut.

Flere ble arrestert og orden er gjenopprettet i sentrum, mens det er fortsatt en aktiv og pågående etterforskning.

En hvit kvinne som ble arrestert ved det voldelige angrepet på Atlanta Police Foundation prøver å ta en  George Floyd ved å rope I can’t breathe, skriver Andy Ngô på Twitter.

Etter skuddvekslingen onsdag ble syv personer arrestert og siktet for innenlandsk terrorisme.

«Scenes From The Atlanta Forest» oppfordret til en Night of Rage på Twitter etter Terans dødsfall og vedtok at gjensidig vold skal utføres mot politiet og deres allierte.

– Betrakt dette som en oppfordring til gjensidig vold mot politiet og deres allierte. Fredag 20. januar, uansett hvor du er, er du invitert til å delta i en Night of Rage for å hedre minnet om vår falne kamerat.

Twitterkontoen til Scenes From The Atlanta Forest ble senere suspendert for brudd på plattformens vilkår og betingelser.

«Defend the Atlanta Forest» holdt en vake onsdag kveld på Little Five Points Square for å minnes om Teran, en forest defender, som ble «myrdet» av politiet.

– Ingen kan bringe vår venn tilbake til oss. Et uskyldig liv er tatt og maskinene fortsetter, sa gruppen.

– Vi vil ikke gå stille inn i denne mørke natten.

Les også:

Venstreekstrem miljøaktivist drept i skuddveksling med politiet i delstaten Georgia

Kjøp billetter til Document-møtet i Oslo den 26. januar her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.