Seks Antifa-ekstremister er siktet for innenlandsk terrorisme etter anti-politi opptøyene i Atlanta lørdag. Imens er Demokratene som støttet defund the police merkbart tause. Det er også norske medier. 

Atlanta Police Department har identifisert de seks siktede etter voldelige demonstrasjoner i Atlanta, Georgia, skriver Fox News Digital. Alle unntatt én er fra andre delstater enn Georgia. De er Nadja Geier (24) fra Nashville, Tennessee; Madeleine Feola (22) fra Spokane, Washington; Ivan Ferguson (23) fra Nevada; Graham Evatt (20) fra Decatur, Georgia; Francis Carrol (22) fra Kennebunkport, Maine; og Emily Murphy (37) fra Grosse Isle, Michigan. Noen smiler og andre har steinansikt på booking-bildene.

De seks er alle siktet for åtte forseelser og grove forbrytelser. Forseelsene er fotgjenger i en veibane, forsettlig hindring av en politimann, opprør og ulovlig forsamling. Hver av dem står også overfor grove forbrytelser som inkluderer skadeverk, brannstiftelse, innblanding i statlig eiendom og innenlandsk terrorisme.

Daily Mail rapporterte at en person med samme navn, alder og hjemby som siktede Francis Carrol, var en av fem mistenkte som ble arrestert i forrige måned for innenlands terrorisme og andre anklager i den selverklærte autonome sonen på stedet til Atlanta Public Safety Training Center.

Fox News Digital fikk ikke svar fra politiet i Atlanta om hvorfor eller hvordan Carrol ble løslatt fra varetekt i desember.

I desember rapporterte The Mail at Carrol er sønn av en velstående Maine-kirurg, og vokste opp i en av de mest luksuriøse strandbyene på østkysten, hjemstedet til George Bush-familien.

Carroll ser ikke ut til å ha en bekymring i verden etter å ha blitt arrestert, men det kan hende hans foreldre ikke tar det så lettvint.

Søndag var Atlanta-ordfører Andre Dickens (D) gjest på CBS News. Han irettesatte de som hevdet at anti-politiopptøyene i  byen hans ikke var voldelig, og la til at de mistenkte hadde eksplosiver, brente ned en politibil og knuste vinduene til bedrifter. Dickens nevnte ikke at demonstrantene var en del av eller en bestemt organisasjon, som Black Lives Matter eller Antifa, men lovet å holde alle som provoserte til vold ansvarlige og bruke loven om innenlandsk terrorisme.

Dickens forsvarte opplæringssenteret for politi og first responders, og hevdet at prosjektet tar sikte på å svare på oppfordringene fra 2020-tallets protester om bedre opplæring for politifolk og brannmenn. Ordføreren hevdet at aktivistene ønsker ikke å se noe bygget som støtter politiet.

Demokrater er tause etter anti-politivold i Atlanta – Det er også norske medier

Fox News Digital skrev i går at Demokratene har vært merkbart tause etter anti-politivolden som oppsto under opptøyene i Atlanta, Georgia. Nyhetskanalen kontaktet flere Demokrater, hvorav mange tidligere hadde vært vokale støttespillere for defund the police. Journalistene ønsket å vite om de tolererte volden og om denne typen protester ble ansett som en trussel mot demokratiet.

Men henvendelser sendt til Det hvite hus, Georgia-senator Raphael Warnock, Senatets majoritetsleder Chuck Schumer, Husets minoritetsleder Hakeem Jeffries, og representantene Nancy Pelosi, Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Rashida Tlaib, Ayanna Pressley, Cori Bush, Jamaal Bowman, Summer Lee og Delia Ramirez ble ikke returnert.

Representanten fra Georgia, Park Cannon (D), returnerte heller ikke forespørsler om kommentarer.

Et google-søk viser at norske hovedstrømsmedier er like tause som Demokratene om de voldelige opptøyene i Atlanta. Det passer ikke inn i historien de vil fortelle til det norske folket: at USA er gjennomsyret med høyreekstrem vold.  Det er temmelig alvorlige tilstander i Atlanta – selv CNN har rapportert om det – om enn med et nedtonet språk. Overskriften nevner ikke at miljøaktivisten skjøt først – men heldigvis har vi våkne Twitter-brukere som «Donut Operator».

Det er fristende å spørre: Hva er det egentlig USA-korrespondenter med millionlønninger som NRKs Tove Bjørgaas driver med?

Les også:

Miljøaktivister og Antifa i voldelige opptøyer i Atlanta, Georgia

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.