En Georgia State Trooper er skadet og en demonstrant fra Stop Cop City-bevegelsen døde etter at skuddveksling brøt ut onsdag ved Atlanta Public Safety Training Center, skriver Fox News.

Delstatspolitiet fra Georgia State Patrol og flere lokale byråer var i ferd med å rydde et skogområde der aktivister har campet for å protestere mot det planlagte opplæringsanlegget for politi og brannmenn. Da en mann plutselig åpnet ild mot dem ble en politibetjent skutt. Politiet returnerte ild i selvforsvar og mannen ble skutt under skuddvekslingen.

Betjenten, som hadde på seg en skuddsikker vest, ble skutt i magen og er i stabil tilstand. Politiet har ikke frigitt identiteten hans, og heller ikke mannen som ble drept.

Fire personer ble arrestert på stedet, der aktivister har campet ute det siste året i protest mot Atlanta Public Safety Training Center, som de omtaler som «Cop City».

Defend the Atlanta Forest, en av flere grupper som protesterer mot treningssenteret, har organisert vaker for den drepte.

– Politiet drepte en som forsvarte og elsket skogen, en som kjempet for å beskytte jorden og dens innbyggere, tvitret gruppen.

Demonstranter siktet for innenlands terrorisme

I slutten av desember ble fem demonstranter siktet for innenlands terrorisme etter å ha angrepet politiet på Cop City-stedet.

Politiet sier at eksplosiver ble funnet på demonstrantenes campingplass, det samme stedet som er planlagt for Atlanta Public Safety Training Center.

Georgia Bureau of Investigation (GBI) sa i en pressemelding at de fem personene ble arrestert etter at demonstranter kastet stein mot politibiler og angrep EMT-arbeidere med steiner og flasker på en brannstasjon i nærheten av anlegget.

– Task force-medlemmer brukte ulike taktikker for å arrestere individer som okkuperte provisoriske trehus. Politiet fant eksplosive enheter, bensin og veibluss etter å ha ryddet ut proteststedet.

De fem var i tyve-årene og kom fra delstatene Maine, Nebraska, California, Wisconsin og Georgia. De ble siktet for kriminell inntrenging, innenlands terrorisme, grovt overfall og forbrytelse, innblanding i statlig eiendom og besittelse av verktøy for å begå en forbrytelse.

Stop Cop City-organisasjonen påstår at byen Atlanta har leid ut 381 dekar av Weelaunee Forest til Atlanta Police Foundation og at stedet er stjålet land fra urfolket Muscogee. De insisterer at Cop City vil aldri bli bygget.

FOX 5 Atlanta rapporterte at demonstranter fra Stop Cop City-bevegelsen har campet ute på eiendommen siden i fjor for å vise motstand mot utvidelsen av politistaten. Disse selvidentifiserte forest defenders har blant annet boret påler av metall i trær for å gjøre dem farlige å hugge ned.

I mai arresterte politiet i Atlanta åtte demonstranter anklaget for å ha kastet molotovcocktails mot politibetjenter som eskorterte bygningsarbeidere til anlegget, og FBI var på stedet da individer fra minst syv andre stater begikk kriminelle handlinger for å stoppe bygget.

– I løpet av de siste månedene har politiet foretatt flere arrestasjoner for pågående kriminell aktivitet på stedet, inkludert bilkapring, ulike forbrytelser mot personer, ødeleggelse av eiendom, brannstiftelse og angrep mot offentlige rettshåndhevere, skrev GBI på Twitter.

Etter skuddvekslingen onsdag lovet Georgias guvernør Brian Kemp å gå etter demonstrantene som har holdt leir på stedet for det nye treningsanlegget og stille ansvarlige kriminelle for retten.

Kjøp billetter til møtet her

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.