Voldelige Antifa-demonstranter gikk søndag til angrep på politiet med murstein og molotov­cocktails og satte fyr på kjøretøy på stedet for et fremtidig senter for opplæring av politifolk i Atlanta, Georgia.

Document har tidligere skrevet om  Atlanta Public Safety Training Center, nedsettende omtalt som «Cop City» av motstandere senteret for opplæring av first responders – politi, brannfolk og ambulansepersonell.

Atlanta-politiet kalte det et koordinert angrep, og demonstrantene hadde vært på en musikkfestival før de kom til stedet, skriver New York Post:

«De skiftet til svarte klær, gikk inn på byggeplassen og begynte å kaste store steiner, murstein, molotovcocktails og fyrverkeri mot politiet», heter det fra politihold. Flere politiorganer rykket ut og arresterte 35 personer på byggeplassen i den skogkledde utkanten av byen.

Videoopptak fra stedet viser høye flammer og røyk som steg opp rundt det inngjerdede området.

Både antipoliti- og miljøaktivister har vært imot planene for «Cop City» siden de ble godkjent av bystyret i juni 2021, både av demokrater og republikanere.

Senteret er hovedsakelig finansiert med donasjoner til den ideelle organisasjonen Atlanta Police Foundation, og vil bestå ac klasserom, en forelesningssal og områder der politiet kan trene på farlige situasjoner med rollespill.

Mandag sa Georgias justisminister Chris Carr til Fox News at noen av de 35 personene som ble arrestert etter søndagens voldelige protest, var franske og kanadiske statsborgere.

New York Post skriver:

– Noen av de som ble arrestert i går var fra Massachusetts, New York, Frankrike og Canada, sa Carr.

– Så dette er et nasjonalt nettverk, en internasjonal gruppe mennesker som er organisert for å komme til staten vår for å undergrave et opplæringssenter for offentlig sikkerhet.

Av de 35 personene som er arrestert, er 23 siktet for innenlandsk terrorisme, sa politiet mandag. Bare to er fra delstaten Georgia, ifølge fengselsregistrene.

Det hvite hus uttalte i dag at de ikke var informert om angrepene.

Les også: 

Venstreekstrem miljøaktivist drept i skuddveksling med politiet i delstaten Georgia

 

Kjøp bøker fra Document Forlag!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.