Kulten er allerede i gang: Alexandria Ocasio-Cortez  (AOC) er karismatisk og revolusjonær. Hun har ikke noe problem med å ri tigeren, og gamlingene i spissen for det Demokratiske partiet forstår ikke at de vil bli feid ut av revolusjonen de har sluppet løs. Anti-Trump-medier i land utenfor USA unnlater å fortelle hvor radikal AOC er. Foto: Mike Segar/Reuters/Scanpix

Tucker Carlson var nedfor i natt. Det var tungt å dra lasset. Han hadde akkurat fått vite at Det republikanske konventet i Jacksonville blir avlyst. Nok en merkesten som faller. Det begynner å bli mange.

Trump har forsøkt å holde fast ved håpet om at normaliteten vil vende tilbake. Dette håpet har stor betydning for folks psyke. De tåler mye hvis de vet at det er lys i enden av tunnelen. Nå synes mange at det slukkes. Republikanerne, mange uavhengige og noen Demokrater har nektet å godta at de skal være i lockdown på ubestemt tid.

Koronaen er for lengst blitt politisert i USA, som i Europa, selv om det er mindre diskusjon her. Det økonomiske oppsvinget hadde begynt, men er nå satt på vent, uten noen diskusjon om omkostningene og muligheten for at man kan starte opp igjen med forsiktighetsregler på plass.

Det er flere uker siden Center for Disease Control og Foreningen av barneleger sa at skolene må starte opp igjen til høsten. Trump sier det samme, og når Trump sier det, er Demokratene imot.

Her er vi ved det punktet som gjør at Tucker Carlson blir deprimert: Demokratene og anti-Trump-mediene er villig til å gamble med USAs økonomi og folks psykiske og fysiske helse hvis de bare blir kvitt Trump.

Det er lenge til november. Et nedstengt USA vil endre valgutfallet, og Demokratene vet det.

Det er ett spørsmål på meningsmålingene de følger med på: Er USA på riktig eller gal kurs? Da pandemien slo inn, mente en stor andel at landet var på riktig kurs, og dette fastholdt de lenge. Men nå har det tippet over. Nå begynner folk å bli desperate. Bruken av antidepressiva har eksplodert.

Demokratene og anti-Trump-mediene gjør hva revolusjonære alltid har gjort: De krisemaksimerer. De vet at hvis forholdene bare blir ille nok, vil folk godta hva som helst for å slippe ut av situasjonen. Det er enkel psykologi.

Trump fløt på den beste økonomien noensinne, også for minoriteter. Så slo pandemien inn. Nedstengningen førte til så mye oppdemmet frustrasjon at da sjansen bød seg til å avreagere, eksploderte det i gatene.

Noen benyttet sjansen, noen har hele tiden visst hva det dreier seg om. Koalisjonen mot Trump er broket. Men den har et kjenntegn som vi som har gjennomlevd 1968 kjenner igjen: Revolusjon. Revolusjon vil si at det hele tiden er de radikale som fører an.

Antifa og BLM er blitt Demokratenes og anti-Trump-medienes milits og stormtropper. Hva er det som tilsier dét? Det er deres manglende fordømmelse av volden, plyndringen og veltingen av statuer. Når mobben gikk løs på statuer av borgerkrigens helter, og de ikke sa noe, var det et tydelig signal. Nancy Pelosi ble spurt hva hun syntes, og hun svarte: «Folk gjør det de gjør.»

Men det mest sjokkerende beviset er likevel kravet om «defund the police». Seattle og Portland har lenge vært spesielle byer. Men når borgermesteren i New York, De Blasio, kutter en milliard dollar av budsjettet og oppløser sivilpolitiet, er det et signal om at han spekulerer i kaos og anarki. For dét er resultatet, og det er allerede til stede. Kriminaliteten stiger radikalt i New York.

Den radikale fløy av Demokratene, med Alexandra Ocasio-Cortez i spissen, og med Bernie Sanders og Elizabeth Warren bak henne, går inn for sosialisme i Amerika. De tror de skal krisemaksimere, bli kvitt Trump, vinne valget og transformere Amerika til et helt annet samfunn. En senil president vil være det perfekte verktøy for en slik revolusjon.

Planen er ganske tydelig. Spørsmålet er om amerikanerne forstår den og har styrke til å stå imot. Depresjon er farlige saker.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.