Joe Biden leverte natt til torsdag en erstatning for den tradisjonelle rikets tilstand-talen som var en laber forestilling: monoton fremførelse med en sal med bare 200 tilhørere. Men Nancy Pelosi spratt opp og klappet som gal for hvert utspill Biden kom med.

Det Amerika merket seg var at Biden sa ingenting av det han lover av nye programmer skal betales med nye låneopptak. Alt skal betales med nye skatter. Han lovet til sammen 6 billioner dollar i nye sosiale programmer. Det betyr at alle skatter skal opp.  Biden har allerede lovet å heve selskapsskatten fra 21 til 28 prosent. Formueskatten skal opp til 44 prosent. Men det er bare begynnelsen. Også arveskatt skal opp og flere andre avgifter og skatter skal økes for å dra inn de astronomiske summene.

Biden er den mest radikale president i amerikansk historie. Alexandria Ocasio-Cortez sa nylig at de progressive innen det Demokratiske partiet var godt fornøyd med Biden. Han hadde vist seg mer radikal enn de hadde håpet på.

Biden sa i natt at Kongressen umiddelbart bør vedta HR1 – som gjør poststemmer uten id-kontroll til føderal lov. Valglov har vært delstatenes domene siden grunnleggelsen. Poststemmer var noe Demokratene introduserte lenge før pandemien slo til. Nå vil de ha det på nasjonalt nivå. Stemmer uten krav om ID betyr at folk kan stemme enten de er borgere eller ei og flere ganger om de vil. Med 30 millioner illegale som håper på amnesti fra Demokratene, er seieren sikret på forhånd.

Observatører la merke til at Biden ikke nevnte krisen ved grensen i sør overhodet. Han snakket om at han vil løse den sosiale krisen i landene hvor de kommer fra. Med det tempoet og den politikken Biden fører vil løsningen være at alle kommer til USA.

Den tidligere US-ambassadør til Mexico under Trump sier til the Federalist at kartellene nå kontrollerer 40 prosent av Mexico.

Symbolpolitikk

Alle i Kongressen satt med munnbind. Hvorfor det? Alle ble vaksinert i desember. Hvorfor skal de behøve munnbind? Av samme grunn som Biden som eneste leder av 17 deltakere, brukte munnbind under det virtuelle toppmøtet sist torsdag. Som om corona smitter via zoom. Biden driver symbolpolitikk og det handler om å sende signaler om at folk skal gå i flokk i den retning de blir fortalt.

Biden nevnte ikke at halvparten av skolebarna ikke får undervisning på skolen, men fremdeles sitter hjemme. De sosiale omkostningene er enorme. Men for Biden handler det om å forvandle borgerne til en lydig masse.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.