Det virket som om Kongressen for første gang kunne samarbeide tverrpolitisk om en viktig sak. Men Demokratene ombestemte seg og fant ut at de kunne bruke krisen til å presse frem sin egen politikk. Derfor ble det ingen enighet. Foto: Joshua Roberts/reuters/Scanpix

Hvorfor ble ikke Senatet enig om krisepakken natt til tirsdag? Ifølge NRK var det fordi Demokratene ville gi mer til «arbeiderne».

I virkeligheten var det fordi Dremokratene hektet på en rekke krav som går på karbonavtrykk og mangfold. Demokratene vil ha kvotering av riktig kjønn, riktig hudfarge og riktig seksualitet inn i alle firmaer som får offentlig støtte. Upressing altså. Videre forlanger de at flyselskapene skal redgjøre for karbonavtrykk og kutte utslippene med 25 prosent fra 2021. Hvis ikke coronaen tar livet av dem, vil miljøkravene gjøre det.

Men verst er kravene om velgerregistrering og stemmegivning. Demokratene vil at folk skal kunne registrere seg på valgdagen, at tredjepart kan levere stemme for en annen, at man kan registrere seg online og at man kan levere et ubegrenset antall poststemmer.

Disse kravene vil gjøre valget til en parodi. Med 22 millioner illegale i USA kan Demokratene kontrollere alle valg. Forslagene er det samme som å si at Demokratene ikke respekterer forfatningen, men kun er interessert i en ting: All makt, for evig og alltid.

Tilleggsforslagene Nancy Pelosi presenterte var på 1.200 sider. En hel katalog. Demokratene forlangte at Kongressen skal vedta deres program i bytte mot deres stemmer.

Det sier seg selv at Republikanerne ikke kan godta noe slikt.

Demokratene tapte riksrettssaken. De har ligget lavt en stund, men coronaen har gitt dem en ny sjanse.

De blåser i om de sabotererer virusbekjempelsen. Så lenge de får gjennom sin politikk.

Norske journalister står klar til å fortelle hvor inkompetent Donald Trump er.

Norsk publikum må ikke få vite at Demokratene har gått politisk amok. Det kunne bli en advarsel mot tilsvarende tendenser i norsk politikk.

Dette er solidaritet i praksis: De beskytter hverandre.

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.