Biden undertegnet fredag en eksekutivordre som skal sikre retten til å søke abort over delstatsgrensene. Samtidig angrep han høyesterett for å være «ute av kontroll». I virkeligheten angriper Biden forfatningen. Opphevingen av Roe vs. Wade skjedde etter vanlig prosedyre.

Det er meget spesielt at en president angriper landets øverste domstol for å «samarbeide med ekstremister». Selv ønsker Demokratene å fylle opp høyesterett slik at de får flertall. Det vil være et brudd på flere hundre års tradisjon.

– Vi kan ikke tillate at en høyesterett som er ute av kontroll og jobber sammen med ekstremistiske elementer i det republikanske partiet, tar fra oss friheter rundt vår egen autonomi, sier han.

Demokratene har imidlertid ikke det nødvendige flertallet i Kongressen til å få vedtatt en slik lov. Det erkjenner også Biden, som oppfordrer folk til å stemme på Demokratene under høstens mellomvalg.

– Utfordringen er å få folk til å stemme. For guds skyld, det er valg i november, sier han. (NTB)

Meningsmålinger viser at abort ikke er blant temaene som velgerne er mest opptatt av. De er mest opptatt av inflasjon, prisen på drivstoff, kriminalitet og innvandring. Her havner Demokratene på feil side i alle saker. Abort når ikke opp.

En assistent til en av høyesterettsdommerne lekket et notat om at flertallet kom til å oppheve Roe vs. Wade. Hensikten var åpenbart å utløse så sterke reaksjoner at dommerne ville snu. Men det har aldri vært en lekkasje fra høyesterett før. Dommerne ble tvert imot nødt for å levere det de var blitt enige om. Det hjalp heller ikke at aktivister truet dommerne på livet og trakasserte dem i deres hjem. Eller at de angrep rådgivingssentra og kirker.

På venstrefløyen har det vært betydelig misnøye med at Biden ikke for lengst har tatt initiativ til et lovforslag som vil lovfeste retten til abort på føderalt nivå. Han kommer sent på banen.

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.