Joe Biden kaller kjennelsen i Høyesterett som henviser abortlover fra føderalt nivå til delstatene, for «en trist dag for Amerika». Dermed fortsetter Demokratene den ensidige insistering på at bare deres syn er gyldig. Biden appellerte sogar til Kongressen om å vedta Roe vs Wade som lov. Dermed underkjenner han høyesterett som den øverste fortolker av forfatningen. Han respekterer ikke maktfordelingsprinsippet.

Høyesterett har talt, men Biden liker ikke det han hører og derfor respekterer han det heller ikke.

«Let me be very clear and unambiguous: the only way we can secure a woman’s right to choose—the balance that existed—is for Congress to restore the protections of Roe v. Wade as federal law,» Biden said. «No executive action from the president can do that.»

Biden ønsker å gjøre Roe vs Wade til en sak ved Kongressvalget i november.

The president said voters «need to make their voices heard» in November’s midterm elections, saying they «must elect more senators, representatives who will codify a woman’s right to choose in the federal law once again.»

Biden kunne og burde sagt at han respekterer landets høyeste domstol. I stedet heller han mer bensin på bålet. Biden ba folk avstå fra vold, men han legger selv premissene for at det brukes. Han legitimerer deres syn.

Det er det samme på område etter område: Demokratene er på kollisjonskurs med den vanlige amerikaner.

 

https://www.foxnews.com/politics/biden-calls-congress-restore-roe-v-wade-protections-federal-law

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.