Demokratene vil at Biden skal erklære unntakstilstand på klimaområdet. De frykter det er lenge til at partiet kontrollerer Det hvite hus og begge kamre i Kongressen og må smi mens jernet er varmt. Men senator Joe Manchin (D-VA) vil ikke stemme for radikale løsninger så lenge inflasjonen slår bunnen ut av velgernes økonomi.

«Political headlines are of no value to the millions of Americans struggling to afford groceries and gas as inflation soars to 9.1%,» Manchin spokesperson Sam Runyon said last week. «Senator Manchin believes it’s time for leaders to put political agendas aside, reevaluate and adjust to the economic realities the country faces to avoid taking steps that add fuel to the inflation fire.»

Meningsmålinger viser at bare 1 prosent av velgerne synes klimatiltak er viktig. Likevel velger Biden-regimet å fordoble innsatsen. De beveger seg i rasende fart i motsatt retning av velgerne.

Men den radikale fløyen i Demokratene tar ikke slike hensyn. De ønsker å øke farten i det grønne skiftet og vil at Biden erklærer unntakstilstand. Dette vil gi presidenten et handlingsrom som kan overføres på andre områder. Demokratene fikk blod på tann under pandemien. Da kunne de parkere Republikanerne og tre tiltak ned over hodet på velgerne. De ønsker seg en slik situasjon igjen og er på leting. For hver eneste skyting drar de våpenkortet, eller for hver eneste varmebølge.

Biden sier klima er så presserende at det overstyrer alt annet:

Biden said while announcing the executive actions in Somerset, Massachusetts, that climate change is an «emergency.»

«This is an emergency — an emergency — and I will look at it that way,» Biden said. «I said last week, I’ll say it again, loud and clear. As president, I’ll use my executive powers to combat climate change, the climate crisis in the absence of congressional action.»

Det lyder ikke overbevisende for velgerne.

For et par uker siden sa høyesterett nei til at Miljøverndirektoratet kunne ty til omfattende miljøtiltak. EPA hadde et begrenset mandat da det ble grunnlagt av Kongressen. Presidenten kan ikke gi det større fullmakter uten videre, sa høyesterett og blokkerte dermed den byråkratiske veien.

But their calls for Biden to take major action come as the Supreme Court just dealt the authority of the Environmental Protection Agency (EPA) a major loss. In the case West Virginia v. EPA, the justices ruled that the agency can’t pass sweeping regulations that could overhaul entire industries without additional congressional approval.

 

https://www.foxnews.com/politics/dem-senators-biden-unchained-climate-executive-action-despite-supreme-court-epa

USA: Biden varsler flere klimatiltak

USAs president Joe Biden lanserte onsdag en rekke presidentorder for å bekjempe klimaendringene.

– Klimaendringene er en klar og tilstedeværende fare, og helsen til våre innbyggere og lokalsamfunn står på spill, sa Biden. Han kunngjorde blant annet en investering på 2,3 milliarder dollar som skal gå til å bygge infrastruktur som skal kunne stå imot klimakatastrofer.

Hetebølgene som rammer både Europa og USA denne sommeren, viser at det haster, mener presidenten. Biden understreker at hans administrasjon ikke vil nøle med å gjøre det som skal til for å møte klimakrisen, med eller uten støtte fra Kongressen.

Da Biden inntrådte som president gikk han hardt ut i klimasaken. Det første han gjorde var å få USA tilbake i Parisavtalen, deretter kunngjorde han et ambisiøst mål om at USA skulle kutte utslippene med 50 prosent fra 2005-nivå innen 2030. Men planene har møtt motstand i Kongressen, hvor Biden mangler støtte for å få gjennomslag.

Blant annet er Bidens store «Build Back Better»-plan, som inkluderte mange klimatiltak, lagt død med hjelp av demokraten Joe Manchin fra kullstaten West Virginia.

– Kongressen handler ikke som den skal. Dette er en nødsituasjon og som president vil jeg bruke mine makt til å bekjempe klimakrisen, sa han onsdag.

Likevel erklærte ikke Biden klimakrisen som en formell nødsituasjon. Hadde han gjort det, ville det gitt ham ytterligere politiske fullmakter til å gjennomføre tiltak.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.