Joe Biden forsøker å få gjennomslag for sin «Building Back Better»-plan, men møter motstand i Kongressen. Den såkalte infrastrukturplanen har en prislapp på 3,5 billioner dollar, over 30 000 milliarder norske kroner.

Infrastrukturplanen inneholder dog ikke særlig mye infrastruktur. Republikanerne er svært kritiske til den gigantiske regningen, og også blant enkelte Demokrater murres det.

Lørdag kom presidenten med en uttalelse som skaper sterke reaksjoner, skriver Fox News.

– «Build Back Better»-planen min koster null dollar, skrev Biden på Twitter og refererte trolig til at pakka i utgangspunktet skal finansieres ved å øke skatter og avgifter – og ikke statsgjelden.

Mary Miller (R) og andre kaller president Biden for løgner på Twitter.

Claudia Tenney trodde først dette stammet fra en parodikonto. Hun understreker det enkle faktum at 3,5 billioner dollar ikke er det samme som null dollar.

Selv om et antall av Bidens partifeller vender ham ryggen, får han støtte fra tidligere president Barack Obama, som i et intervju med ABC News sier at landet «desperat trenger» denne planen og at han derfor støtter forslaget om å øke skatter og avgifter for velstående innbyggere.

I utgangspunktet var det planlagt en avstemning om planen i Kongressen mandag 27. september, men den ble utsatt av Nanci Pelosi.

«I’m never bringing to the floor a bill that doesn’t have the votes,» Pelosi told ABC’s «This Week» anchor George Stephanopoulos on Sunday.

«You cannot choose the date,» she added. «You have to go when you have the votes in a reasonable time, and we will.»

Selv om Demokratene har flertall i begge kamre i Kongressen, er marginene hårfine i senatet. Derfor kan noen få Demokrater som stemmer nei til planen gjøre utslaget.

To demokratiske senatorer, Joe Manchin fra West Virginia og Arizonas Kyrsten Sinema, har signalisert at summen på infrastrukturpakken er for stor, ifølge NTB.

Dagbladet: Raser mot Biden: Løgner!

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.