Biden vet å sko seg. Foto: Alex Brandon/AP/NTB

Joe Biden raser mot milliardærer og store selskap som utnytter skattehull, men glemmer at han og kona Jill har benyttet de samme smutthullene. Denne dobbeltmoralen provoserer Republikanerne. Biden tok inn 13 millioner i honorar og royalties, som ble sluset inn i ordninger hvor han unngikk skatt.

Biden har snakket varmt om alle skattene som må til for å betale for Medicare og Obamacare. Men han vil ikke bidra selv, påpeker Republikaneren Jim Banks. (R-IN).

As a private citizen in 2017, 2018 and 2019, Biden and first lady Jill Biden routed $13 million in income through two S-corporations – CelticCapri Corporation and the Giacoppa Corporation – to avoid paying taxes that help fund Medicare and the Affordable Care Act (ACA), better known as ObamaCare. While entirely legal, Biden has advocated eliminating such loopholes, while also promoting the expansion of both Medicare and ObamaCare.

The Banks letter to Biden asked, «Do you intend to undo your hypocrisy and pay these taxes back to the American people?»

«Press reports indicate that you both directed revenue from book royalties and speaking appearance fees into these two corporations avoiding self-employment payroll tax liabilities that would have flowed to America’s Medicare program that provides care to over 60 million seniors,» reads the letter, dated March 25.

Banks minner om at Demokratene aldri ga Trump fred og ro med hans skatteseddel. Men når en av deres egne har svin på skogen, tier de stille. Amerikanerne liker ikke denne dobbeltmoralen.

Men det er verre enn som så: Biden langer ut mot de rike som skummer fløten. Men han er selv en del av eliten. Han skyver vanlige mennesker foran seg, mens han er den som sørger for at de rike blir enda rikere. Biden er en typisk representant for politikere som har brukt tiden i Kongressen og Det hvite hus til å mele sin egen kake, og folk vet det.

 

GOP seeks to pull back curtain on Biden tax shelter ‘hypocrisy’

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂