Det amerikanske miljøverndirektoratet, EPA, forbereder strenge regler som vil avkarbonisere kraftindustrien. Men de 3393 kraftverkene som går på kull eller gass, står for 60 % av USAs strøm­produksjon, mens vind og sol bare produserer 14 %. Kraftprodusentene advarer om strømkrise.

Overall, there are 3,393 fossil fuel-fired power plants nationwide, the majority of which are natural gas plants, according to the most recent federal data. Those plants generate more than 60% of the nation’s electricity, compared to the roughly 14% of electricity generated by wind and solar projects.

Men det affiserer ikke EPA, som kjører på med strenge krav og korte tidsfrister. EPA er ventet å rulle ut de nye kravene i løpet av våren, og endelig rammeverk innen sommeren 2024.

The proposal — which will soon be released by the Environmental Protection Agency (EPA) — is expected to require coal- and natural gas-fired power plants to cut or capture the vast majority of their carbon dioxide emissions by 2040, The New York Times reported on Saturday, citing officials briefed on a draft of the plan. The regulation, if finalized, would represent the first-ever federal action curbing power plant emissions.

Kraftindustrien mener det ikke er mulig med en så rask overgang. Det vil ødelegge kraftindustrien i USA og dermed næringslivet. Senator Joe Manchin (D) sier det er en gavepakke til Kina.

Men for Biden-regimet og Demokratene gjelder det å avverge dommedag, og da er intet offer for stort.

Biden lovte før valget i 2020 å kutte karbonutslipp med 52 % innen 2030 og gjøre kraftindustrien karbonfri innen 2035.

Det kan bare skje med store konsekvenser for strømforsyningen, men Demokratene er kun opptatt av karbonutslipp, ikke av økonomi. De har penger nok. De bare trykker flere.

However, EPA data shows that the electric power sector accounts for about 25% of total U.S. emissions, placing it behind only the transportation sector and slightly ahead of the industrial sector. As such, fossil fuel power plants have been targeted by environmentalists and Democratic lawmakers who argue that emissions must be reduced in an effort to stave off cataclysmic climate change.

EPA skulle ikke hatt lov til å regulere kraftindustrien. Det bestemte høyesterett sommeren 2022. De hadde ikke slike fullmakter og overskred sine grenser.

The U.S. Supreme Court ruled in June 2022 that an Obama-era rule limiting power plant emissions under the Clean Air Act was unconstitutional, since Congress never granted the EPA the explicit power to issue such regulations. But the Inflation Reduction Act passed two months after that ruling allows the EPA to regulate greenhouse gas emissions.

Men anti-inflasjonsloven ga EPA lov til å regulere karbonutslipp. Man annullerte høyesteretts dom. Kongressen har derfor med åpne øyne stemt for en radikal politikk som vil ødelegge USAs strømforsyning. Det har Republikanere som Mitch McConnell og Lindsey Graham vært med på.

At loven kalles Anti-inflasjonsloven er nærmest en hån mot sunn fornuft, for den betyr at det ikke lenger finnes noen forbindelse mellom produktivitet og infrastruktur: Politikerne vedtar politikk som henger i løse lufta og gir seg selv så store kreditter at det utløser det de hevder de skal bekjempe: inflasjon.

Republikanerne ga grønt løs for denne politikken.

Biden innsetter radikale i ledelsen for EPA, og de har aktivist-NGO-er i ryggen som Natural Resources Defense Council:

«Setting effective, affordable power plant carbon standards under the Clean Air Act now can ensure that the power industry delivers the emissions reductions needed to help meet the climate crisis,» argued an issue brief released this month by the Natural Resources Defense Council, an influential environmental group. «Time is of the essence.»

Fordi equity er viktigere enn kvalifikasjoner, er det ofte minoriteter Biden utnevner. Lederen for EPA heter Michael Regan.

 

https://www.foxnews.com/politics/biden-admin-preparing-major-crackdown-power-plants-fuel-nations-grid

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Kjøp Kents bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.