Fra et oljefeltet i McKenzie County, North Dakota. Foto: Matthew Brown / AP / NTB.

Kampanjen som Biden-administrasjonen fører mot fossil energi i klimaets navn, er i ferd med å bli en gavepakke til Kina, Russland og Iran, uten at det vil hjelpe klimaet det minste, men snarere utgjøre en av de største selvpåførte skadene i USAs historie, skriver Wall Street Journal uten omsvøp i en lederartikkel onsdag.

Kalddusjen fra USAs største avis kommer etter at USAs president Joe Biden nylig suspenderte utvinningstillatelser i Alaska samtidig som Russland og OPEC-landene kunngjorde at de vil øke sin produksjon. I fravær av store teknologiske gjennombrudd vil den globale etterspørselen etter fossile energikilder fortsette å øke i flere tiår fremover uansett hva USA foretar seg, fastslår lederartikkelen.

Det er ingen dristig spådom, gitt at OECD-landene nå utgjør mindre enn halvparten av verdensøkonomien, og de fremvoksende økonomiene ikke vil la mer eller mindre innbilte klimahensyn stå i veien for vekst og fattigdomsbekjempelse.

Wall Street Journal ser konturene av en krig mot fossil energi. Finansbransjen er helt med på klimakjøret presidenten har satt i gang:

Two weeks ago the hedge fund Engine No. 1 allied with big asset managers, government pension funds and proxy advisers ousted three Exxon Mobil board members in a climate proxy battle. Shareholders also passed a resolution requiring Chevron to reduce its downstream emissions. The latter is a de facto mandate to withdraw from oil and gas.

America’s big banks have red-lined U.S. coal companies and refused to finance oil projects in ANWR, which the 2017 GOP tax reform opened up to development.

Venstresiden vil avvikle all fossil energi for å leve opp til Paris-avtalen:

The anti-carbon left says the U.S. must banish fossil fuels to meet the Paris goal of limiting global warming to 1.5 degrees Celsius relative to pre-industrial temperatures.

Men dette er urealistisk, påpeker avisen: Verdens befolkning forventes å øke med to millilarder mennesker innen 2050, altså i løpet av det samme tidsrommet som verden liksom skal avkarbonisere. Ambisjonene ville være ensbetydende med å holde oseaner av mennesker nede i bunnløs fattigdom, og det vil de naturligvis ikke finne seg i, som en indisk statsråd også forklarer:

Electric vehicles would have to make up 60% of worldwide car sales by 2030, according to a recent International Energy Agency report. “You have 800 million people who do not have access to electricity. You can’t say that they have to go to net zero [carbon]. They have to develop,” Indian Minister of New and Renewable Energy Raj Kumar Singh said in March.

Wall Street Journal bruker ordet nedrustning (disarmament) om den nye energipolitikken i USA, som gir strategiske utfordrere som Kina og Russland en gratis fordel.

Lederartikkelen konstaterer at Joe Biden er mer aggressiv i gjennomføringen av sin energipolitikk mot sitt eget land og landets nærmeste nabo og allierte, enn mot en av utfordrerne:

Vladimir Putin is gloating that Russia’s Nord Stream 2 gas pipeline to Germany will soon be finished, as Mr. Biden has refused to sanction Russian companies running the project. But he didn’t care about upsetting Canada when he killed the Keystone XL pipeline. Nor Alaskans when he suspended the ANWR leases. Mr. Biden wants to curtail North American energy development while he stands by as Russia uses its natural resources for strategic gain.

Samtidig har Kina 112 kullkraftverk under bygging, og kullproduksjonen forventes å øke globalt.

Resultatet er at USA skader seg selv sosial og økonomisk, og dermed også geopolitisk, ved å gi frivillig avkall på en strategisk fordel:

Progressives want to surrender one of America’s major strategic economic advantages in the name of saving the climate. But banishing fossil fuels in the U.S. won’t eliminate carbon emissions, which will be produced somewhere else. So will the jobs, economic growth and geopolitical leverage.

Kanskje må man til psykologien for å forstå den selvskadende klimapolitikken som føres over stadig større deler av Vesten.

For den ideologiske venstresiden i Vesten er saken grei: Den har aldri likt jorden den vokste opp i, og har alltid støttet enhver som ønsker å forgifte den. Før støttet de et kommunistisk diktatur, og bekjempet kirken. I dag støtter de klimareligiøse, islamister, identitetspolitikere og et kommunistisk diktatur – som har parasittert grovt på kapitalismen.

Den store gåten er hvorfor fornuftige mennesker sitter og ser på en ideologisk villskap som ødelegger deres egen verden. De har gjort venstresidens dødskultur til sin egen. Menneskene i Vesten skal tilsynelatende bli omtrent like vitale som Hunter Biden.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.