Texas’ guvernør Greg Abbott under en pressekonferanse hos Cudd Energy Services i Odessa, Texas, den 28. januar 2021. Foto: Eli Hartman / Odessa American via AP / NTB.

Guvernøren i Texas, Greg Abbott, kunngjorde torsdag at delstaten har til hensikt å saksøke Biden-administrasjonen for det han kaller «et fiendtlig angrep på olje- og gassindustrien fra Washington».

Abbotts utfall mot president Joe Bidens nye klimapolitikk kom under et møte med bransjens ledere, og guvernøren har satt delstatens administrasjon i sving med sikte på søksmål, skriver Houston Chronicle.

Guvernøren er opptatt av å beskytte jobbene i bransjen:

Industry leaders have raised concerns that producers won’t be able to afford tougher environmental regulations, and Abbott said it’s unfair to expect workers to seamlessly transition to clean energy jobs, as the Biden administration has suggested.

Bidens klimasjef, tidligere utenriksminister John Kerry, har antydet at folk i olje- og gassindustrien kan finne seg jobber i fornybarbransjen. Det er for lettvint, mener Abbott:

“It’s wrong for a president or anybody else to act like their job can be ended today, and they can just be retrained to do some other job,” he said. “That’s just not how real life works.”

Biden utstedte kort tid etter innsettelsen som USAs nye president en rekke presidentordrer som tar sikte på en kraftig justering av landets energipolitikk med sikte på å imøtekomme klimabransjens krav.

The Democrat is seeking to make climate change a central issue of his administration, with a goal of moving the energy sector away from fossil fuels by 2035 and reaching net-zero greenhouse gas emissions by 2050.

Abbott går hardt ut mot den nye presidenten. Epoch Times siterer guvernøren:

“President Biden’s embrace of the green new deal is a job killer in Texas. It also takes a wrecking ball to the energy independence that Texas has been able to provide to the United States of America and Texas is not going to stand idly by and watch the Biden administration kill jobs in Midland, in Odessa or any other place across the entire region.” 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂