Kristi Noem (R) er guvernør i delstaten Sør-Dakota. Hun forteller i et intervju med Breitbart at hun mener president Biden holder tilbake leveranser av livsviktige medisiner til hennes stat.

Noem (49), som har norske aner og forfedre fra Telemark, mener Biden-regimet bedriver en form for rasjonering av medisinsk behandling. Hun mener dette er politisk motivert, som alt annet Biden-regimet foretar seg.

Noem ble valgt til guvernør i 2018, og var en politisk alliert av Donald Trump. Under hennes ledelse har Sør-Dakota ikke innført mange av de strenge tiltakene under pandemien, slik som maskepåbud og regler om sosial distansering.

Medisinen det er mangel på er såkalte monoklonale antistoffer. Flere studier viser at denne medisinen både reduserer risikoen for å bli smittet, og i tillegg lindrer symptomene hos de som blir smittet.

Da Donald Trump var syk, fikk det stor oppmerksomhet at han ble behandlet med slike medisiner fra firmaet Regeneron. The Infectious Diseases Society of America har siden mars anbefalt bruk av denne typen medisin i behandlingen av ikke innlagte pasienter med mild til moderat covid-19 som er i risiko for å utvikle alvorlig sykdom.

Noem forteller at flere sykehus i hennes delstat sliter med å få nok forsyninger. Hun mistenker at de føderale myndighetene har en finger med i spillet.

I do have one that is really struggling getting the supply that they want — they believe they’re being rationed. I think somewhere in the federal government, they’re stockpiling it — and they are delivering it out to states based on what their cases are, and based on what they think their scientific data is telling them that South Dakota should have.

We’re going to continue to pressure to have the kind of medical treatments that we believe our people deserve. So, we’re not at a shortfall right now but we have noticed a difference in how the federal government is responding to us.

Også andre delstater som ledes av republikanske guvernører sliter med lignende utfordringer, som Florida og Texas.

In Florida, Gov. Ron DeSantis has blasted Biden’s decision to withhold the life-saving treatment from sick Americans saying “patients are going to suffer” and noting that more than half of those seeking the medicine are fully vaccinated people.

DeSantis har derfor inngått avtaler med leverandører direkte, uten å involvere de føderale myndighetene.

Også Greb Abbott, guvernøren i Texas, har kjøpt ekstra doser medisin direkte fra en leverandør for å redusere effektene av medisinmangeles som Biden og hans administrasjon anklages for å ha forårsaket.

Breitbart

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.