Project Veritas har søndag offentliggjort skjulte videoopptak som en Facebook-insider har gjort av Mark Zuckerberg og andre toppfolk i selskapet mens de snakker om politiske saker og Facebooks egen sensur.

Facebook-sjefen hyller USAs nyutnevnte president Joe Biden og politikken hans:

“I thought President Biden’s inaugural address was very good,” Zuckerberg said.

Zuckerberg nevner spesielt Bidens politikk på områder som klima, identitetspolitikk og innvandring, samt opphevelse av innreiseforbudet fra visse muslimske land:

“In his first day, President Biden already issued a number of Executive Orders on areas that we as a company care quite deeply about and have for some time,” he said. “Areas like immigration, preserving DACA, ending restrictions on travel from Muslim-majority countries, as well as other Executive Orders on climate and advancing racial justice and equity. I think these were all important and positive steps.”

Zuckerberg sier seg også rede til å samarbeide med Biden-administrasjonen:

Facebook is going to be able to work together with this new administration on some of their top priorities starting with the COVID response.

USAs nylig avgåtte president Donald Trump anklages derimot for ikke å sette landets interesser først:

“It’s so important that our political leaders lead by example, make sure we put the nation first here, and what we’ve seen is that the president [Trump] has been doing the opposite of that…The president [Trump] intends to use his remaining time in office to undermine the peaceful and lawful transition of power,” Zuckerberg said.

Zuckerberg er også begeistret for at USA har fått en farget, kvinnelig visepresident:

“Yesterday [Jan. 20] was truly a historic day. The past few weeks have certainly been a very difficult time in our nation. But we got our new president [Biden]. We also have the first woman and the first person of color as our vice president in the history of our country,” he said.

En annen toppleder drøfter hvordan Facebook kan påvirke tankene til hvite politifolk:

Facebook’s VP of Civil Rights, Roy Austin, said that the company’s products should reflect their views on race.

“I wonder whether or not we can use Oculus to help a white police officer to understand what it feels like to be a young black man who’s stopped and searched and arrested by the police…I want every major decision to run through a civil rights lens,” Austin said.

Project Veritas har offentliggjort alle opptakene der disse sitatene forekommer.

Personen som har skaffet til veie opptakene, sies fremdeles å jobbe for Facebook, og vedkommende skal være rede til å gjøre flere interne avsløringer fra selskapet.

 

Lei av Facebook? Følg oss på MeWe, da vel!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂