Senator Ted Cruz (R) inspiserte forholdene langs grensen til Mexico på nært hold. Bildet er tatt etter en båttur på Rio Grande med Texas State Troopers. Foto: Joel Martinez/The Monitor /AP/ NTB

Senator Ted Cruz (R) og en gjeng med ialt 18 senatorer besøkte grenseområde mellom USA og Mexico, for å danne seg et bilde av situasjonen. Der ble de nektet å filme av en kvinne som er tilknyttet Biden-administrasjonen, skriver Fox News.

“Please give dignity to the people. Please give dignity to the people. … Please respect the people, the rules,” the staffer told Cruz while blocking his camera with her face.

“So you work for the commissioner, you’re a senior adviser, you were hired two weeks ago and you’re instructed to ask us to not have any pictures taken here because the political leadership at DHS does not want the American people to know it,” Cruz said.

“Your policies are unfortunately trying to hide them. I understand that you were instructed,” Cruz said. “I respect them, and I want to fix this situation, and the administration that you work for is responsible for these conditions.”

Cruz har lagt ut bildene Biden-administrasjonen ikke vil at det amerikanske folket skal se. I leirene har man sett småbarn pakket

Cruz forteller i at de har sett kartellene i aksjon.

“We have been listening to and seeing cartel members, human traffickers right on the other side of the river, waving flashlights yelling and taunting Americans, taunting the Border Patrol because they know under the current policies of the Biden administration they can flood over here,” Cruz said in a video.

Tidligere president Donald Trump kaller forholdene ved grensen «umenneskelige», og mener Biden heller burde bygge ferdig muren. Trump vurderer å besøke grenseområdet i nær fremtid.

Bare i februar kom det over 100.000 migranter over grensen. Leiren Cruz besøkte har som følge av koronasituasjonen en kapasitet på kun 250 personer.

“It right now has over 4,000 people in it. It is at a 1,500% capacity and that meant you saw in these cages children, little boys and little girls, side by side, they’re not 6-feet apart,” Cruz said on Sunday.

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.