New York var den første delstaten som legaliserte abort i 1970. Den nye abortloven ble vedtatt på 40-årsdagen for Roe vs. Wade. Guvernør Chris Cuomo ga ordre om at det nye World Trade Center-tårnet skulle lyse opp i rosa for å feire loven. Foto:flickr/governorandrewcuomo

Radikaliseringen av Demokratene i USA er ekstrem. Den nye abortloven i New York som utvider retten til abort esthelt frem til fødselen vekker nå den oppsikt den fortjener og reaksjonene er sterke.

Det er ikke en skjev fremstilling fra fiendtlige medier. Demokratene skryter selv av loven. Guvernør Chris Cuomo sier den er et forsvar for kvinners rett til selvbestemmelse. Men inkluderer det drap?

Et barn i niende måned er et fullt og helt menneske, som i et sivilisert samfunn er beskyttet av loven. Her gir delstaten New York moren lov til å ta livet av sitt eget barn, hvis hun ønsker det. Hvor er menneskerettigehtene som Demokratene ellers hyller?

Demokratene er hysteriske hvis det tør to barn på grensen i sør. De sier at Trump-administrasjonen river barna fra mødrene. Her er empatien på 110 prosent. Men når det gjelder barn av egne borgere, opphever de den rettslige beskyttelsen, the right to life, som er skrevet inn i den amerikanske forfatningen. Hvor er logikken?

Både Tucker Carlson og Sean Hannity viet mye plass til Demokratens ekstreme abortlov i natt. Det skjer ikke bare i New York. Demokratene fremmer lignende lover i liberale stater hvor de bestemmer. I Virginia fremmet de onsdag en lov som ville tillate abort eller drap på barnet etter at det er født.

Videoen der representanten Kathy Tran sier at loven ville tillate abort selv når fødselen er i gang, dvs moren kan ombestemme seg midt under fødselen, sjokkerer USA.

Videoen hvor Tran bekrefter at kvinnen kan ombestemme seg, har gjort sterkt inntrykk, selv på liberale  i USA.

Todd Gilbert, the Republican House majority leader, questioned Tran about the bill during a hearing Monday. He asked Tran if a woman who has physical signs she is about to give birth could request an abortion if a physician said it could impair her «mental health.»

«Where it’s obvious that a woman is about to give birth. She has physical signs that she is about to give birth. Would that still be a point at which she could request an abortion if she was so-certified — she’s dilating,» he asked.

“Mr. Chairman, that would be … a decision that the doctor, the physician and the woman would make at that point,” Tran replied.

“I understand that,” Gilbert replied. “I’m asking if your bill allows that.”

Tran replied: “My bill would allow that, yes.”

Virginia Republicans shared video of the exchange, posting, “Heartbreaking… This isn’t in New York, this isn’t in California, this happened just this week right here in Virginia.”

Den gjeldende loven krever at to ekstra leger må bli konsultert hvis en kvinne vil avslutte i det såkalte tredje trimester, fra 6.-9. måned. Forslaget fjerner disse hindringene.

Guvernør Ralph Northam, som selv er barnelege, hadde ikke problemer med lovforslaget. Han sa at hvis et barn blir født vil det bli tatt vare på, så vil kvinnen og legen sammen drøfte hva som skal skje, dvs om det skulle få leve. Dette er en tilsidesettelse av individets rett til liv som er sjokkerende når det kommer fra en statlig myndighetsperson. Man snakker om drap som om det var en rettighet.

Demokratene begrunner forslagene med frykten for at et konservativt flertall i Høyesterett vil oppheve Roe vs. Wade, loven som gir kvinner rett til abort. Men her går man i ekstrem retning og opphever fosterets rettsbeskyttelse. Det kan trigge et backlash som utløser det Demokratene frykter.

En opphevelse av Roe vs. Wade betyr ikke at retten til abort forsvinner. Det betyr bare at saken går tilbake til delstatene som kan bestemme selv.

I de liberale delstatene vil retten bli beholdt. Men i andre ligger det forslag og venter som vil forby abort.

If Roe v. Wade were overturned, 16 states could take steps to ban abortion. Four have laws that would trigger bans, while 12 others have anti-abortion laws on the books that have been ruled unconstitutional by courts or have not been enforced due to the 1973 Supreme Court decision, according to the Guttmacher Institute, a pro-abortion research organization.

Fri abort har en dårligere sak i dag enn da den ble innført. Det skyldes bl.a at feminisme i dag har gjort kvinners rett til å bestemme over egen kropp adskilt fra barnets rett til liv. Planned Parenthood, som driver abortklinikker, får hundrevis av millioner dollar i offentlig støtte. Nylig kom det frem at de selger organer fra fostre.

Dette sammen med Demokratenes utvidelse av abortgrensen, får mange til å lure på hva som skjer.

Loven som er vedtatt i New York tillater annet helsepersonell enn leger – jordmødre og assistenter, retten til å utføre abort helt frem til fødselen.

Under the Reproductive Health Act, non-doctors are now allowed to conduct abortions and the procedure could be done until the mother’s due date if the woman’s health is endangered or if the fetus is not viable. The previous law only allowed abortions after 24 weeks of pregnancy if a woman’s life was at risk.

Folk spør seg, hva foregår?

Guvernør Chris Cuomo møter motbør fra New Yorks katolske biskoper: 

Albany Bishop Rev. Edward B. Scharfenberger wrote in an open letter in the Evangelist on Saturday. «I shudder to think of the consequences this law will wreak. You have already uttered harsh threats about the welcome you think pro-lifers are not entitled to in our state. Now you are demonstrating that you mean to write your warning into law. Will being pro-life one day be a hate crime in the State of New York?»

 

I valgkampen i 2016 var abort en av sakene hvor Trump måtte gå på eggeskall. Det var en meget touchy sak for ham.

Nå er det Demokratene som må svare for lover som strider mot folks rettsoppfatning og grunnleggende medmenneskelighe: sympatien med et spebarn.

Men det synes ikke å affisere Demokratene. De fremmer lignende lover i flere delstater.

The effort in Virginia follows New York passing a bill last week loosening the restrictions on abortion, as New Mexico, Massachusetts, Rhode Island, Virginia, and Washington also pass new laws expanding abortion access or move to strip old laws from the books that limit abortions.

 

 

Outrage as video shows Virginia abortion bill sponsor saying plan would allow termination up until birth

New York ‘celebrates’ legalizing abortion until birth as Catholic bishops question Cuomo’s faith

Tucker Carlson intervjuer en feminist om Demokratenes nye lover. Se hvordan hun svarer: Hun nekter å svare på spørsmål om lovene, men svarer på alle spørsmål at de er et svar på angrep på kvinners rettigheter.

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.