Overskriften til NTB er at «amerikanere flest støtter lovlig abort». Men en tilføyelse mangler: De første 2,5 måned. Allerede fra uke 10 øker motstanden til 65 prosent og den stiger til 80 prosent for de siste tre måneder. Målingen viser at befolkningen er langt mer konservativ i synet på abort enn særlig Demokratene.

I en delstat som New York City er det lov med abort helt opp til fødselen.

Demokratene fremstiller all motstand som en motstand mot abort i seg selv. Dette er et manipulativt trick. Demokratene vil flytte grensene og har mediene med seg i manipulering av opinionen. Likevel har de ikke klart å flytte folks oppfatninger.

NTB gjør så godt de kan:

Et klart flertall støtter abort i de første tre månedene, ifølge en meningsmåling. Men like mange er imot i de siste seks månedene.

I målingen som er gjort for Associated Press sier 61 prosent at abort bør være lovlig i de fleste eller alle tilfeller i de første ni ukene av svangerskapet.

Men 65 prosent mener at abort stort sett bør være ulovlig fra tiende til attende uke, mens 80 prosent sier det bør være ulovlig i de siste tre månedene.

En del av dem som er imot abort etter de første ni ukene, mener likevel at det bør være lov under visse omstendigheter.

Et flertall av både republikanere og demokrater mener at abort må være lovlig dersom kvinnens liv er i fare, etter voldtekt eller incest eller om barnet har livstruende mangler.

Målingen offentliggjøres bare noen uker før USAs høyesterett skal behandle en lov i Mississippi som foreløpig er stanset, som vil forby abort etter uke 15.

Hvis høyesterett godkjenner loven, blir det første gang siden Roe vs. Wade-kjennelsen i 1973 som ga amerikanske kvinner rett til abort.

Aborttilhengere frykter at det vil kunne åpne for en flom av nye lover som begrenser abort over hele USA. (NTB)

 

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!