Venstresiden i USA later som om kampen for abort er en kamp for kvinners rettigheter. Her hjemme snakkes det ikke så høyt om at «rettigheten» strekker seg til abort helt opp til fødselen. I Norge kalles dette fosterdrap.

Politiseringen av «alt» gjør at amerikanske storselskaper hiver seg på abortsaken og tilbyr transport og dekning av utgifter for ansatte som vil krysse delstatsgrenser for å ta abort.

Nå vil Equinor være med på dansen. De vil også tilby ansatte å dekke utgifter til abort.

Har ikke Equinor fått med seg at Demokratenes hyllest av abort minner om en dødskult?

Equinor vil dekke abortutgifter for ansatte i USA

Equinor vil tilby økonomisk støtte til ansatte i USA som kan bli nødt til å reise ut av staten de bor i for å ta abort, skriver Dagens Næringsliv.

Fredag 24. juni opphevet amerikansk høyesterett Roe vs. Wade-kjennelsen, som siden 1970-tallet har gitt amerikanske kvinner rett til abort. Det betyr i praksis at USAs 50 delstater nå selv kan bestemme om abort skal være lovlig eller ikke.

I kjølvannet av høyesteretts beslutning har en rekke store selskaper i USA, som Amazon, Apple, Disney og Shell, gått ut og sagt at de vil dekke reiseutgifter for kvinnelige ansatte som eventuelt vil måtte dra til andre stater for å ta abort. Nå følger Equinor etter, skriver Dagens Næringsliv. Ifølge pressetalsmann Ola Morten Aanestad har diskusjonen vært løftet helt opp til konsernledelsen.

– Vi mener kvinners anledning til selv å bestemme over eget liv og helse er en grunnleggende rettighet og en forutsetning for likestilling, sier han.

Equinor har hatt virksomhet i USA i en årrekke. Selskapet har rundt 1.000 ansatte i landet og kontorer i Houston, Connecticut, Boston, San Francisco og New York. (NTB)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.