Politico kan fortelle at amerikansk høyesterett har laget et utkast om abortloven Roe vs Wade og prøvestemt. Det er 5–4 for å oppheve loven. Det betyr at det blir opp til delstatene å bestemme om det skal være adgang til abort og på hvilket tidspunkt. Men retten tas ut av føderale myndigheters hender.

Venstresiden har hele tiden presentert det som dommedag. Det samme har venstresiden i Norge. For å få historien til å gå i hop, må man skjule at det er snakk om å flytte avgjørelsen ned fra føderalt til delstatsnivå. Man later som om det vil være et drastisk inngrep i kvinners rettigheter.

NRK er spydspissen for denne propagandaen. Nyhetsmorgen hadde invitert Eirik Løkke fra Minerva til å kommentere lekkasjen. Han var fair nok til å bruke uttrykket «Judicial activism» der studio gjerne ville ha det til at amerikansk høyesterett er langt mer politisk enn den norske. Dette er en tilsnikelse. Det er Demokratene som vil politisere høyesterett. Republikanerne står for konstitusjonalisme, dvs. at høyesteretts oppgave er å beskytte forfatningen. NRK skyver altså skylden over på høyresiden for noe venstresiden står for. Dette er klassisk NRK-propaganda.

Men NRK nevner ikke det som er det mest alvorlige: selve lekkasjen. Vi må til Laura Ingraham for å forstå hva som er alvorlig med denne saken. Ingraham har selv vært assistent for dommer Clarence Thomas, hun vet hva arbeidet går ut på. Hver dommer har fire nyutdannede jurister, og det er selvsagt en stor ære å få en slik jobb.

Men så kommer hun til det alvorlige i saken, og det er ikke avstemningen, som var ventet: Det er at noen i høyesterett har lekket en avgjørelse før den formelt er truffet. Det har aldri skjedd før i høyesteretts historie. Hvorfor er det alvorlig? Fordi vedkommende forsøker å påvirke utfallet. Ved å lekke skaper man en opinion som går mot vedtaket. I dette tilfelle vet vi at det er venstresiden som går i fistel. Dette er en avstemning som vil bli forsøkt utnyttet foran kongressvalget. Det er derfor et forsøk på å gripe inn i prosessen og legge press på høyesterett.

Det er den ultimate politisering av høyesterett.

Men venstresiden synes ikke at det gjør noe, slik heller ikke NRK synes det gjør noe. Marienlyst er like alarmert som den som lekket: Alle midler er tillatt for å stanse noe venstresiden er imot.

Da Ingraham tiltrådte, sa høyesterettsjustitiarius Rehnqvist at enhver lekkasje ville medføre slutten på karrieren. Vedkommende kunne «kiss their legal career goodbye».

– Men, sier de to gjestene i studio, Jonathan Turley og Harmey Dillon: Kanskje mediene og Demokratene vil utrope den som lekket til helt? Og dét har de trolig rett i.

I forlengelsen av tanken om at venstresiden står over loven, ligger heroiseringen av den som bryter loven for den gode saks skyld.

Dette er essensen av kommunismen. Derfor ble Filip Mazarov, som anga sine egne foreldre til NKVD, utropt til helt, og det ble reist statuer av ham.

Så langt har USA kommet, og statseide Norge følger hakk i hæl.

Det hører med til saken at Demokratene i New York har utvidet adgangen til abort helt opp til fødselen. Dét snakkes det ikke om i norske medier. Heller ikke at amerikanske restriktive delstater vil sette grensen ved 15 uker.

– For ordens skyld: Vi har 12. uke, skjøt Løkke inn.

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.