Norske medier er uhemmet i sin propaganda mot USAs 45. president. Aftenposten forkynte triumferende at Trumps kandidat til guvernørvalget i Georiga led et «knusende nederlag».  Du får ikke vite noe mer. Det er ekkoet av «knusing» du skal sitte tilbake med.

Den norske eliten har sluttet rekkene og forbereder seg på krig. Da teller hvert nederlag for Trump. Dersom han vinner har de et annet kort i ermet: Da er ikke amerikanerne demokrater lenger.

Det fikk vi et eksempel på da Minervas Eirik Løkke ble intervjuet på Nyhetsmorgen. Studio spurte hva primærvalg var: Registrerte Republikanere eller Demokrater bestemmer hvem som skal være deres kandidat ved høstens valg. Hvem det blir sier mye om hvem som har oppslutning. Løkke måtte innrømme at det var Trump som bestemmer. Derfor må kandidatene søke hans støtte. Men han fikk det til å høres ut som om Trumps makt kom ovenfra og ikke nedenfra.

Woke-eliten i Vesten vil ikke forholde seg til at det er Trumps popularitet som gjør at han vinner. De vil i enda mindre grad spørre hva det er som gjør ham populær. Da ville de måtte spørre om det kan ha noe med Bidens politikk å gjøre. Det blir for komplisert.

I stedet lanserte Løkke en annen løsning: Republikanere som ber om Trumps støtte må samtidig undergrave demokratiet, for de legitimerer en tidligere president som hevder han ble frastjålet valget.

Løkke synes det er tragisk. -Men finnes det ikke noen moderate Republikanere, forsøkte Birger Kolsrud Jaasund seg. Ordbruken er megetsigende. Hvis man er for Trump er man høyreradikal. Er man mot er man moderat. Løkke nevnte to som oppfyller kravene: Liz Cheney og Adam Kinzinger. Den første har nærmest meldt overgang, den andre tar ikke gjenvalg.

NRK og norske medier har ingen historie å dra på i forhold til USA. De  velger det som passer inn i deres narrativ. Ikke noe om American gulag og 6. januar. Ingenting om FBIs setup av samfunnstapere for å dra dem inn i en plan om å kidnappe Michigans guvernør Gretchen Whitmer. Ingenting om politiseringen av politi og påtalemakt som er ved å dele befolkningen i to og behandle MAGA-folket som terrorister.

Documents lesere har for lengst forstått at dette er fordi norsk elite har foretatt den samme inndeling: De anti-statlige kreftene er per definisjon udemokratiske.

Smarte mennesker forstår at et system hvor den ene part forbeholder seg retten til å definere hva som er demokrati, ikke lenger er noe demokrati.

Men dette er helt etter boka i dagens Norge.

Holdningen er den samme som skuespilleren og regissøren Rob Reiner, fylt av en selvrettferdighet og moralsk overlegenhet som ønsker å knuse motstanderen. Alt under dekke av godhet.


Dette er representativt for den Demokratiske eliten. Den nekter seg ingenting. Gnu massakren inn.

Datteren Remy minnet om at abort er forbudt i Texas, men ikke våpen som dreper barn. Det er en forenkling som Demokratene kan tillate seg, men prøv å gjøre det samme andre veien! Steve Bannon sa at Demokratene dreper barna i mors liv, og de som er så heldige å bli født risikerer å sulte ihjel av mangel på morsmelkerstatning.

Det får venstresiden til å gå fra konseptene. De vil ha avskiltet folk som tør å si sånt.

Rob Reiner slår an de samme toner som vi leser daglig i norske medier:

“First off, all let’s dispense with the idea of Republican a Democrat, or conservative and liberal. We are talking about democracy versus autocracy. We see it happening all over the world. That’s one of the reasons Putin invaded Ukraine. He is wanting to destroy democracy,” he said.

Det er en enkel historie Demokratene spinner: Trump er autokrat. Det samme er Putin. Det gjelder bare å koble dem til hverandre og det begynte Hillary, FBI og Justisdepartementet med for syv år siden.

Nå rulles det opp i en rettssal i Washington DC hvordan denne konspirasjonen ble klekket ut av Hillary og lekket til mediene. Men det gjør ikke inntrykk på eliten som er overbevist om at de har monopol på sannhet og rettferdighet. Det er en annet sannhet de snakker om enn fakta. En høyere sannhet, som bare de kjenner.

Deres rettigheter står over likhet for loven.

De slo selv inn på autokratiets vei for mange år siden.

De lager et vær-så-god-bli-gæer’n-land.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.