En rekke store Hollywood-selskaper varsler at de vil betale reisen for ansatte som trenger å reise til andre delstater for å ta abort.

Blant selskapene som vil hjelpe sine ansatte etter at høyesterett opphevet abortretten i USA, er Walt Disney, Netflix, Sony Pictures og Paramount Pictures.

Selskapene, og fagforeningen SAG-AFTRA, lover at de skal betale for reiser fra delstater der abort blir forbudt etter kjennelsen.

Selv om underholdningsselskapene har hovedkvarter i det sørlige California der abort fortsatt er tillatt, har mange av dem filialer og produksjonsfasiliteter i andre delstater.

Blant annet Georgia er blitt et viktig senter for film- og TV-produksjon, men det blir en utfordring for bedriftene når ansatte rammes av abortforbud.

– Paramount vil, som vi alltid har gjort, støtte valgene våre ansatte tar om sin egen helse, inkludert reproduktiv helse og tjenester for bygging av familier, sier Paramount Pictures, som har en helseforsikring som dekker abort og reiseutgifter for tjenester som er forbudt der den ansatte bor.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.