Amerikansk høyesterett har opphevet den føderale abortloven som er knesatt i saken Roe vs. Wade. Stemmegivningen var 5-4. Dermed har høyesterett vist at de ikke lot seg intimidere. Det var trolig en assistent til en av dommerne som lekket notatet. Hensikten var nok å utløse en så sterk indignasjon at dommerne fikk kalde føtter.

Men det har aldri skjedd før i historien at et notat om en forestående kjennelse er blitt lekket. Hvis dommerne hadde backet ut ville de vist at de ga etter for politisk press. Da ville utenomparlamentariske midler ha trumfet USAs høyeste domstol. Et slik nederlag kunne ikke dommerne påføre domstolen. Dommerne hadde ikke noe valg. De måtte stå ved sitt ord.

Derfor går spørsmålet om abort nå tilbake til delstatene. Her er praksis ulik. Stater som New York tillater abort helt opp til fødselen, men andre begrenser det til 12 uke. De som mener at dette er et overgrep mot kvinners valgfrihet kan få til svar at de kan dra til en delstat med mer liberale regler.

Politisk er dette en bombe. Da venstresiden erklærte domstolen krig, ble det personlig. Venstreaktivister demonstrerte utenfor Brett Kavanaughs hjem. En 26-åring reiste helt fra California til Maryland for å drepe Kavanaugh. Han oppga selv til politiet at han var inspirert av lekkasjen om opphevelse av Roe vs. Wade.

“Roske told authorities he was ‘upset about the leak of a recent Supreme Court draft decision regarding the right to abortion as well as the recent school shooting in Uvalde, Texas,’ the affidavit says. ‘Roske indicated that he believed the Justice that he intended to kill would side with Second Amendment decisions that would loosen gun control laws.’ … The affidavit says that authorities searched Roske’s suitcase and backpack and found the following items: A black tactical chest rig and tactical knife, a Glock 17 pistol with two magazines and ammunition, pepper spray, zip ties, a hammer, a screwdriver, nail punch, crow bar, duct tape, hiking boots with padding on the outside of the soles, and other items.” (Heavy, 8. juni 2022)

Liberale medier har ikke gått inn på at en potensiell drapsmann krysset kontinentet for å virkeliggjøre truslene som Chuck Schumer fremsatte på trappen til høyesterett: «Dere har sådd vind og kommer til å høste storm.» Det gikk direkte på oppheving av Roe vs. Wade.

Hverken Nancy Pelosi, Biden eller justisminister Goulding har villet fordømme demonstrasjonene som har pågått døgnet rundt utenfor dommernes privatboliger, til tross for at dette er uttrykkelig forbudt ifølge amerikansk lov. Ingen skal trues for sin embetsutførelse.

 

https://www.breitbart.com/politics/2022/06/24/supreme-court-overrules-roe-v-wade-in-dobbs/

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.