John Roberts viste tydelig at han ikke var pro-Republikansk da han ledet riksrettssaken i Senatet. Men han forsvarer sine egne dommere mot trusler. Foto: Reuters/Scanpix

USAs høyesterettsjustitiarius, Roberts, ga en høyst uvanlig irettesettelse til senator Chuck Schumer for å ha kommet med trusler mot dommerne Neil Gorsuch og Brett Kvananaugh.

Under en demonstrasjon utenfor høyesterett på bakgrunn av en sak om abort som er oppe til vurdering, sa Schumer:

«I want to tell you, Gorsuch. I want to tell you, Kavanaugh. You have released the whirlwind and you will pay the price!» Schumer warned. «You won’t know what hit you if you go forward with these awful decisions.»

Roberts reagerte kraftig på disse truslene.

«This morning, Senator Schumer spoke at a rally in front of the Supreme Court while a case was being argued inside,» Roberts said in an extraordinary written statement, obtained by Fox News. «Senator Schumer referred to two Members of the Court by name and said he wanted to tell them that ‘You have released the whirlwind, and you will pay the price. You will not know what hit you if you go forward with these awful decisions.'»

Roberts continued: «Justices know that criticism comes with the territory, but threatening statements of this sort from the highest levels of government are not only inappropriate, they are dangerous. All Members of the Court will continue to do their job, without fear or favor, from whatever quarter.»

-Dommere er forberedt på at kritikk følger jobben, men truende uttalelser av denne typen fra de høyeste posisjoner i staten er ikke bare upassende, de er farlige, sa Roberts.

Demokratene har kritisert Trump i skarpe ordelag for innblanding. Dette var en innblanding som truet to Trump-utnevnte dommere. De ble også truet av Demokratene i nominasjonsprosessen, særlig Kavanaugh.

Det reiser spørsmålet om Demokratene bare respekterer avgjørelser de selv er enig i.

 

Chief Justice Roberts issues rare rebuke to Schumer’s ‘dangerous’ and ‘irresponsible’ comments on Kavanaugh, Gorsuch

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂