Nytt

Christine Blasey Ford som har anklaget Brett Kavanaugh for å ha forgrepet seg på henne for 36 år siden, sier nå at hun kan være villig til å møte for justiskomiteen i Senatet, men ikke mandag, slik komiteen inviterte til, men senere en gang, når forholdene ligger til rette for det.

Det er høyst tvilsomt om det republikanske flertallet vil godta en så upresis utsettelse.

Ford sier det kan skje neste uke, men tar så et forbehold som gir henne mulighet for å utsette:

According to an email sent by Ford’s lawyers and obtained by The New York Times, she would appear as long as senators provide “terms that are fair and which ensure her safety.»

Ford kjenner formatet i justiskomiteen. Det er ikke første gang en anklager har stått frem. Det er spørsmål og svar. Hva skulle ikke være rettferdige betingelser? Det lyder som en mulighet for å trekke seg.

Republikanerne er nok klar over at hvis de slipper fra seg regien vil høringen bli et show som Demokratene kontrollerer. Da kan Kavanaughs kandidatur bli ødelagt av all ståheien. De har ikke råd til å ta en slik sjanse. Det vil gå ut over Republikanernes sjanser i Kongress-valget i november.

Grassley gjør alt han kan for å være imøtekommende: Ford blir tilbudt en lukket høring, for å slippe mediekjøret. Hun er til og med tilbudt at komiteen flyr til California for å møte henne der. Men det må skje til avtalt tid. Republikanerne vil ikke tillate at Demokratene kan hale ut tiden til etter valget i november.

Republikanerne har råd til å være generøse. Det er uoverensstemmelser i Fords forklaring.

«There are an awful lot of questions, inconsistencies, gaps, and that’s why to be fair to both, we need to know what happened,» Maine Sen. Susan Collins, a key Republican vote, told reporters this week.

Among those are therapist notes from 2012 that Ford gave to the Washington Post to corroborate her claim. Those notes, though, reportedly say four boys – not two, as Ford claims — were in the room during the alleged incident. Ford told the newspaper this was an error by the therapist.

Ford sier hun ikke hadde planer om å stå frem, men ble tvunget av medieoppmerksomheten. -Men, spør Lindsey Graham, hvorfor tok hun da en løgntest i august og hyret advokater som er kjent for være svært pågående og kalkulerte?

But that claim of reluctance has raised questions about why Ford hired a well-known sexual harassment attorney and took a polygraph test ahead of time if she wasn’t prepared to make the public allegation.

“If Ms. Ford really did not want to come forward, never intended to come forward, never planned to come forward, why did she pay for a polygraph in August and why did she hire a lawyer in August if she never intended to do what she is doing?” South Carolina Republican Sen. Lindsey Graham said on Fox News this week.

Republikanerne lukter et vel kalkulert opplegg i samråd med Demokratene i Kongressen. De merker seg også at det står en skokk av kvinnelige, men også mannlige journalister og politikere klare til å konkludere med at en kvinne ikke kan snakke usant om et overgrep og at en hvit mann bør møtes med tvil. Egentlig snakker vi om en omvendt bevisbyrde. Denne tvilen mot menn i sex-anklagesaker er blitt sterkere med #metoo og Demokratene vet at hvis de klarer å utløse en massebevegelse kan det rive Kavanaugh over ende.

Men de må snakke veldig høyt for å overdøve uoverensstemmelsene i hennes forklaring.

 

Inconsistencies emerge in Kavanaugh accusations, with hearing in doubt
Kavanaugh accuser Christine Ford opens door to testifying next week