Nytt

Christine Blasey Ford og Brett Kavanaugh

Den anonyme kvinnen som har anklaget Brett Kavanaugh for et seksuelt overgrep for 35 år siden, står nå frem under fullt navn. Hun heter Christine Blasey Ford (51) og er professor i klinisk psykologi ved universitet i Palo Alto, California.

Ford sier hendelsen traumatiserte henne slik at hun var plaget i flere år og hadde vanskeligheter med å ha et forhold til menn.

Senator Dianne Feinstein sier at godkjenningen av Kavanaugh nå må utsettes, slik at man får tid til å gå grundig inn i saken.

Republikanerne er provosert. Feinstein fikk brevet fra Ford i juli og har sittet på det hele tiden. Hun har deltatt i fire dager med høringer, hvorav en var bak lukkede dører. Hun har hatt et timelangt privat møte med Kavanaugh. Hvorfor tok hun ikke saken opp ved en eller flere av disse anledningene?

«It’s disturbing that these uncorroborated allegations from more than 35 years ago, during high school, would surface on the eve of a committee vote after Democrats sat on them since July,» Grassley, R-Iowa, said in a statement.

Republikanerne ser kun ett motiv: Å sabotere nominasjonen. Demokratene forsøkte å torpedere høringen fra første stund, i allianse med bråkmakere. Da det ikke nyttet, dro de frem et anonymt brev.

Saken har også en politisk-rettslig side: Skal noe man gjorde som 16-17-åring kunne hentes frem 35 år senere? Hvordan er det i det hele tatt mulig å bekrefte/avkrefte hva som skjedde etter så lang tid?

Demokratene håper åpenbart at #metoo-bevegelsen skal løfte saken.

Når NRKs Tore Moland refererer saken i Dagsnytts morgensending unngår han å nevne omstendighetene som svekker Demokratens taktikk. Som at Kavanaugh har vært gjennom flere grundige bakgrunnssjekker:

Grassley called on Feinstein to publicly release the letter she received in July, «so that everyone can know what she’s known for weeks.» He added that the sudden reveal of the allegations «raises a lot of questions about Democrats’ tactics and motives» and noted that no similar allegations had surfaced in Kavanaugh’s past despite six separate federal background checks throughout his career.

Hvorfor har Feinstein fremmet saken, når den koster Demokratene goodwill? Fordi Feinstein blir presset av yngre Demokrater som betrakter henne som satt. De er mer radikale enn Feinstein, og hun vil gjerne vise at hun henger med:

Ford, a 51-year-old registered Democrat who has published in academic journals and has trained students in clinical psychology, described the alleged incident in The Washington Post on Sunday, saying it occurred during a summer day in the 1980s at a Maryland house where teens had gathered. Ford claimed she headed upstairs to a bathroom when she was suddenly pushed onto a bed, as rock-and-roll music blared.

However, Ford told The Post she did not recall exactly who owned the house, how she came to be at the house, or how the gathering was arranged. She remembered only that the house was in Montgomery County, near a country club, and that parents were not present.

Dette lyder ikke spesielt overbevisende.

Ford hevder at de var to om det. Den andre var Kavanaughs venn, Mark Judge. Judge sier anklagene er fullstendig «nuts».

Ford sier hun fryktet for sitt liv.

«I thought he might inadvertently kill me,» said Ford, who works as a research psychologist in California. «He was trying to attack me and remove my clothing.»

Judge sier  «I never saw Brett act that way.»

Ford sier hun holdt historien for seg selv helt til 2012, da den kom opp i en terapisituasjon.

Republikanernes erfarne valgstrateg Karl Rove sier Demokratene har mistet all anstendighet.

Det hvite hus backer Kavanaugh, selv om NRK ikke hadde fått det med seg.

The White House stood by that denial on Sunday in the wake of The Post’s report.

«As the story notes, we are standing with Judge Kavanaugh’s denial,» White House Principal Deputy Press Secretary Raj Shah told Fox News.

 

Fox News:California professor Christine Ford claims Kavanaugh sexually assaulted her: ‘It derailed me’

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

 

 

Støtt Document

Les også