New York Times oppgir at de har brukt dagevis på å intervjue titalls mennesker med tilknytning til Deborah Ramirez, den andre kvinnen som har stått frem og anklaget Brett Kavanaugh. Men de har ikke funnet en eneste som var vitne til hendelsen hun påstår skjedde for 35 år siden.

New York Times valgte derfor å ikke trykke historien.

The New York Times reported on Sunday that it was unable to corroborate the claims of a second accuser who says Supreme Court nominee Brett Kavanaugh exposed himself to her in college.

Deborah Ramirez alleges that Kavanaugh thrust his penis into her face while she was drunk at a Yale University dormitory party. The New Yorker ran with Ramirez’s allegation on Sunday despite being unable to produce any firsthand witnesses or confirm that Kavanaugh was at the party where the incident was said to have occurred. (….)

“The Times had interviewed several dozen people over the past week in an attempt to corroborate her story, and could find no one with firsthand knowledge,” the NYT’s Sheryl Gay Stolberg and Nicholas Fandos reported. “Ms. Ramirez herself contacted former Yale classmates asking if they recalled the incident and told some of them that she could not be certain Mr. Kavanaugh was the one who exposed himself.”

New York Times bemerker at heller ikke New Yorker fant noen vitner som kunne bekrefte historien.

NYT also noted, “The New Yorker did not confirm with other eyewitnesses that Judge Kavanaugh was at the party.”

Likevel valgte New Yorker å kjøre storyen. Spørsmålet er hvordan et så tynt grunnlag slår ut. Vil det svekke anklagene som den første kvinnen Christine Blasey Ford har kommet med?

 

THE NEW YORK TIMES WAS UNABLE TO CORROBORATE SECOND KAVANAUGH ACCUSER’S STORY

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂