Sakset/Fra hofta

Demokratene i USA er ved å selvdestruere helt på egen hånd. Republikanerne/Trump kan bare sitte stille og la velgerne gjøre seg opp en mening. Derfor var Trump mer sentristisk i sin tale til nasjonen tirsdag.

Talen gikk hjem, den ble likt av over 70 prosent av seerne, viser flere målinger, noen helt oppe i 76 prosent. NTB forteller oss hvor mange som så på, ikke velgernes dom.

NRK forsøker å dekke over Demokratens radikalisering og skandaler så godt det lar seg gjøre. Det er selvfølgelig fordi anti-Trump-fronten ville sprekke hvis det ble kjent at Demokratene går inn for spebarnsdrap og ikke abort.

Eller at det mest anti-rastistiske partiet har fremtredende representanter som har kledt seg ut i KKK-uniform og smurt skosverte i ansiktet.

Men det verste er de to kvinnene som har stått frem og anklaget viseguvernøren i Virginia Justin Fairfax for å ha tvunget dem til sex. Begge er karrierekvinner og Demokrater. Meredith Watson, delte historien med vitner da det skjedde og begge har mange detaljer som øker deres troverdighet.

Den første som sto frem var Vanessa Tyson, som er professor i statsvitenskap. Hun har en historie med overgrep i barndommen og er opptatt å bekjempe seksuelle overgrep.

In her lengthy statement Wednesday, Tyson accused Fairfax of forcing her to perform oral sex during an encounter in July 2004 at the Democratic National Convention in Boston. Fairfax has vehemently denied the allegation of sexual assault, saying the encounter was consensual.

Tre av Demokratenes toppkandidater, Gary Booker, Kirsten Gillibrand og Kamela Harris, ba Fairfax om å trekke seg. Skandalen fikk for mye oppmerksomhet og den bare rullet og rullet. Til å begynne med klarte ikke Demokratene sentralt si noe og Fox News og konservative politikere kunne innkassere poengene: Hvor er alle Demokratene som sa at man må tro alle kvinner, da anklagen gjaldt Brett Kavanaugh?

Detaljer som disse er helt drepende for Fairfax: Vanessa Tyson turde bli med ham opp på hotellet for å hente noen papirer fordi hun hadde fortalt ham om overgrepshistorien fra barndommen. Hun stolte på ham.

To standarder

Igjen og igjen viser det seg at Demokratene har to standarder: En for dem selv og en for andre. Det som gjelder for andre gjelder ikke for dem.

Alle vet at hvis en republikansk guvernør hadde gått en skoleårbok med Ku Klux Klan-bilder i fleisen, ville han vært ferdig i løpet av timer.

Guvernør Ralph Northam trakk på toppen av det hele tilbake innrømmelsen av at han var en av figurene på bildet. Men han «tilsto» at han hadde brukt skokrem for å spille Michael Jackson i en dansekonkurranse. Han hadde lært seg moonwalk. -Kan du vise oss, spurte en journalist. Da grep kona Pam inn – «ikke passende», fikk hun avbrutt.

Men så følte riksadvokaten i Virginia, Mike Herring, behov for å tilstå at han var en av figurene fra skoleårboken.

Nå var Virginia blitt et Demokratisk sirkus og hovedaktørene var blitt til latter.

Men seksuelle overgrep er en annen skål enn blackface og KKK-hetter.

Hva kan være grunnen til at de tre øverste Demokratene motsetter seg å gjøre det Republikanere hadde måttet gjøre – gå av? Fordi fjerdemann på listen er en Republikaner.

Medienes hykleri

Det er «more» som man sier i USA: Valget i Virginia ble avholdt ett år etter presidentvalget i 2016. Anti-Trump-mediene erklærte at det var begynnelsen på en roll-back av Trump. De spådde en blå flodbølge som ville skylle bort Trump.

Men de samme mediene, spesifikt Washington Post, satt på storyen uten å gå ut med den. Det er sjelden å se at medier blir tvunget av omstendighetene til å henge seg selv ut, slik WP gjør:

The woman approached The Post after Fairfax (D) won election in November 2017 and before he was inaugurated in January 2018, saying she felt as though she had an obligation to speak out.

Hvis Washington Post hadde behandlet Vanessa Tyson slik de behandlet Cathrine Blasey Ford ville ikke Fairfax blitt innsatt. Det vet alle. Avsløringen rammer både avisen som skjulte storyen og Fairfax med full kraft.

Del av storyen

Washington Post forsøker å rettferdiggjøre seg selv:

Fairfax and the woman told different versions of what happened in the hotel room with no one else present. The Post could not find anyone who could corroborate either version. The Post did not find “significant red flags and inconsistencies within the allegations,” as the Fairfax statement incorrectly said.

Post fant ingen selvmotsigelser, men siden de ikke fant brekftelser fra andre og Fairfax såvidt avisen kunne finne ut, ikke hadde tilsvarende historier, begravde de den.

Medier er blitt våpen

Det var Washington Post som kjørte frem Blasey Ford mot Kavanaugh og det ble aldri reist tvil om hennes troverdighet, selv om hun ikke husket noen ting av tid, sted og de som skulle ha vært der, nektet.

Konklusjonen er nærliggende: Washington Post prioriterte politikk fremfor sannhet, i begge tilfeller.

På amerikansk kalles dette å være bigott, dobbeltmoralsk og hyklersk, og det er slik Demokratene fremstår.

Når en avis må gå over til å forsvare hvorfor de ikke skrev om en alvorlig anklage, er de selv blitt en del av skandalen.

Va. Lt. Gov. Justin Fairfax denies sex assault allegation from 2004

Men det skulle bli enda verre. En kvinne nummer to sto frem. Hvor godt hadde WP undersøkte saken?

Virginia Democratic Lt. Gov. Justin Fairfax has been accused of sexual misconduct by a second woman.

Attorney Nancy Erika Smith, the same attorney who represented former Fox News host Gretchen Carlson in her sexual harassment lawsuit against the late Roger Ailes, asserted Friday that Fairfax raped her client Meredith Watson in 2000. At the time, both Fairfax and Watson were students at Duke University and were friends but had never been involved romantically, Smith said.

Details of the alleged assault were not disclosed in the statement, but Smith said that Watson has shared her story with friends via email and Facebook messenger, and that former classmates have backed up Watson’s account. Smith called on Fairfax, who graduated from Duke in 2000, to resign.

Hva med #metoo?

De liberale blir spiddet på sine egne prinsipper: Roger Ailes og Bill O’Reilly i Fox News måtte gå pga seksuell trakassering. Meredith Watson hadde fortalt venner om voldtekten i 2000. Ville vi i det hele tatt fått høre slike historier hvis det ikke var for Washingonexaminer.com og andre alternative medier?

“At this time, Ms. Watson is reluctantly coming forward out of a strong sense of civic duty and her belief that those seeking or serving in public office should be of the highest character,” Smith, a civil rights attorney and partner at Smith Mullin, P.C., said in a statement. “She has no interest in becoming a media personality or reliving the trauma that has greatly affected her life. Similarly, she is not seeking any financial damages.”

One of Watson’s Duke classmates, Kaneedreck Adams, said the alleged assault occurred at a fraternity house in the spring of 2000. Adams, who also was friends with Fairfax, said Watson shared the experience with her when the two were students living near each other in off-campus apartments.

 

Second accuser says Justin Fairfax raped her