Sakset/Fra hofta

Demokratene og anti-Trump-mediene klarte nesten å ødelegge Brett Kavanaugh. Anklagene ble formidlet som sannhet. Uskyldspresumpsjonen var ikke-eksisterende. Nå kommer en ny anklage, men den er skåret over samme lest som de forrige: Den er ikke bekreftet. Men mediene og Demokratene kan ta den som det endelige beviset på at Kavanaugh var et svin. Foto: Michael Reynolds/Reuters/Scanpix 

To journalister i New York Times har brukt ett år på å skrive boken The Education of Brett Kavanaugh. Her kommer de igjen med anklager om at han skal ha krenket en kvinne på en studentfest ved at «venner» dyttet Kavanaughs penis mot henne. Problemet er: Kvinnen husker ingenting og journalistene siterer vitner som ikke har villet forklare seg for dem.

Det er de samme brudd på elementære rettsprinsipper som under høringen i Senatet i 2018, der senior for Demokratene i Senatet, Dianne Weinstein, lot anklagene mot Kavanaigh ligge til de nesten ødela høringen.

New York Times skrev om den ny anklagen lørdag, og det tok selvsagt fyr i sosiale medier. Nå hiver nesten alle Demokratiske kandidater seg på og krever Kavanaugh stilt for riksrett. Alle vet at det er en umulighet. En riksrettssak må føres av Senatet og der har Republikanerne flertall. Men kravet gir inntrykk av alvorlighetsgrad.

At Demokratene samtidig viser at de ikke bryr seg om elementære rettsprinsipper som krav til bevis og mer fundamentalt  – uskyldspresumpsjonen – synes ikke å bekymre hverken Demokratene eller liberale medier.

Alle midler er tillatt for å få ram på Donald Trump.

De to journalistene heter Robin Pogrebin  Kate Kelly. Allerede søndag ble boken anmeldt i deres egen avis, og de kom ikke heldig fra det.

Anmelderen Hanna Rosin skriver at forfatterne prøver å fremstille Kavanaugh som en kvinnehater og fyllebøtte. Men:

«The picture that emerges of Kavanaugh as an actual student is admirable if indistinct.»

Det var samme bildet de tre kvinnene med Christine Blasey Ford i spissen, forsøkte å tegne. Hvis man skulle tro dem var Kavanaugh en Dr. Jekyll & Hyde: Han hadde en mørk side. Problemet var bare at ingen kunne bekrefte historiene. Blasey Ford husket ikke. Det gjorde heller ikke Deborah Ramirez og den tredje var så spekulativ at det var totalt useriøst. Likevel gjenga Demokratiske politikere og liberale medier anklagene som om de hadde krav på å bli tatt alvorlig: At Kavanaugh deltok i massevoldtekter hver helg.

Rosin sier at bildet av Kavanaugh som stiger frem av boken er en hardtarbeidende, seriøs student:

He works hard, graduates near or at the top in his class. A college friend recalls him having a neat stack of books and papers he would move through like a machine. A couple of people remember him as special but just as many remember him as “straightforward and uncomplicated” — or, as some college friends put it, “ham on white.” My favorite observation about his college years is: “Along with playing and writing about sports, Kavanaugh enjoyed watching them in his downtime.” Really, that could be anyone.

Dette er mannen New York Times, Washington Post, CNN, MSNBC og Demokratene ønsker å ødelegge, koste hva det koste vil.

Men om det var vanskelig å gjøre det under senatshøringen, er det enda vanskeligere med en sittende høyrestrettsdommer.

Vanlige amerikanere fikk sympati med Kavanaugh, men Demokratene og mediene ble enda mer skingre. Nå ser de ut til å gjenta tilsviningen av Kavanaugh. Det kan få følger for 2020.

New York Times anmelder konkluderer som med Russia collusion: There’s no there, there.

«In the end they turn up no smoking gun, no secret confession, no friend who comes forth to say Kavanaugh was lying all this time.» The new accusation from Max Stier, a former lawyer for Hillary Clinton, isn’t addressed specifically, but they are perhaps even weaker than the Christine Blasey Ford and Deborah Ramirez accusations. According to Stier, Kavanaugh’s “friends pushed his penis into the hand of a female student” during a party a Yale. National Review’s John McCormack dismisses these allegations as «a dud» and not a bombshell.

At USA største medier fortsetter å kolportere påstander etter at de har vist seg ikke å kunne bekreftes, kan bare tolkes som at mediene ikke bryr seg om sannheten. De velger løgnen.

Her går mediene over en grense. En påstand gjennomgår flere faser. Når den ikke lar seg underbygge, må den frafalles. Hvis ikke lever vi ikke lenger i en rettsstat og et demokrati og mediene er ikke lenger den fjerde statsmakt.

Lurer

Mediene sitter på mye ekspertise og kunnskap om hvordan man kan utgi en historie som troverdig, selv om den ikke er det. Man kan f.eks forveksle en anmeldelse og gjøre det faktum at noen vil anmelde noe for et bevis på at det er noe i anmeldelsen. Det er det forfatterne av boken gjør:

“Mr. Stier, who runs a nonprofit organization in Washington, notified senators and the F.B.I. about this account, but the F.B.I. did not investigate and Mr. Stier has declined to discuss it publicly. (We corroborated the story with two officials who have communicated with Mr. Stier.)”

FBI etterforsket ikke historien og rapportøren vil ikke diskutere den offentlig. Men journalistene later som om henvendelsen til FBI i seg selv er et bevis på at det er noe i den.

Toppen av det hele er at journalistene unnlater å nevne at kvinnen som de påstår skal ha blitt utsatt for et overgrep, selv ikke husker noen ting.

«denies any memory of the alleged event.”

Men det bryr ikke Demokratenes kandidater seg om. De later som om dette endelig er det avgjørende bevis på at Kavanaugh er et svin.

Julian Castro: “It’s more clear than ever that Brett Kavanaugh lied under oath. He should be impeached.”

Kamala Harris: “I sat through those hearings. Brett Kavanaugh lied to the U.S. Senate and most importantly to the American people. He was put on the Court through a sham process and his place on the Court is an insult to the pursuit of truth and justice. He must be impeached,” she tweeted:

Elizabeth Warren: “Last year the Kavanaugh nomination was rammed through the Senate without a thorough examination of the allegations against him. Confirmation is not exoneration, and these newest revelations are disturbing. Like the man who appointed him, Kavanaugh should be impeached,” Warren tweeted Sunday:

Beto O’Rourke: He tweeted, “Yesterday, we learned of another accusation against Brett Kavanaugh—one we didn’t find out about before he was confirmed because the Senate forced the F.B.I. to rush its investigation to save his nomination. We know he lied under oath. He should be impeached.”

Bernie Sanders: “The revelations today confirm what we already knew: During his hearing, Kavanaugh faced credible accusations and likely lied to Congress. I support any appropriate constitutional mechanism to hold him accountable,” he tweeted:

Vi snakker om en dommer i Høyesterett, ett av landets fremste embeter, som vokter lov og rett. Her slår den ene etter den andre kandidaten fast at «det er klart at han løy under ed». Det finnes ikke det minste bevis for at Kavanaugh løy, men Demokratene gjentar det i kor og da blir det i noens ører en sannhet.

Det er slik progressive medier og politikere opererer over hele Vesten, og dette er de som snakker høyest om rasisme og hvit nasjonalisme.

Les NTBs versjon av denne nyheten:

Demokrater vil stille høyesterettsdommer Brett Kavanaugh for riksrett

NTB-AP-AFP
Flere demokratiske presidentkandidater vil starte riksrettssak mot høyesterettsdommer Brett Kavanaugh, som igjen beskyldes for sex-trakassering på 1980-tallet.
En ny anklage er blitt rettet mot Kavanaugh, skriver New York Times. Påstandene, som kommer fram i en bok skrevet av to av avisens journalister, er ennå ikke blitt etterforsket.

I boken kommer det også fram nye opplysninger om en studentfest ved Yale University på 1980-tallet hvor Kavanaugh angivelig utførte en seksuell handling på en kvinnelig medstudent. Kavanaugh har hele tiden avvist alle anklager om overgrep og seksuell trakassering.

– Løy for Senatet
I oktober i fjor ble Kavanaugh tatt i ed som høyesterettsdommer, etter å ha blitt godkjent av Senatet. I forkant ble han anklaget av tre kvinner for overgrep på begynnelsen av 80-tallet, og han måtte forklare seg om dette under høringen før han ble godkjent.
Senator Kamala Harris mener de nye opplysningene beviser at Kavanaugh løy for Senatet og det amerikanske folk.

– Han må bli stilt for riksrett, skriver hun på Twitter.

Senator Elizabeth Warren, tidligere boligminister Julian Castro og tidligere kongressmedlem Beto O’Rourke, alle demokrater, mener det samme.

Senator Bernie Sanders brukte ikke selv ordet riksrett i en melding på Twitter søndag, men sa at han «støtter konstitusjonelle mekanismer» for å holde Kavanaugh ansvarlig.

Samtlige av dem som har uttalt seg, stiller som kandidater til å bli Demokratenes presidentkandidat under neste års valg i USA.

Tror ikke på anklagene
Demokratene har flertall i Representantenes hus, noe som betyr at det er de som styrer hvem som kan stilles for riksrett.
Dersom Representantenes hus beslutter at han skal stilles for riksrett, vil riksrettssaken foregå i Senatet, hvor republikanerne har flertall. De vil høyst sannsynlig ikke stemme for å fjerne Kavanaugh.

Kavanaugh ble utnevnt av president Donald Trump i fjor. Trump tror ikke noe på de nye anklagene mot Kavanaugh, noe heller ikke den republikanske senatoren Ted Cruz gjør. Cruz mener «ytre venstre» er besatt av å «sverte dommer Kavanaugh ved å gå 30 år tilbake i tid med anonyme kilder».

 

 

 

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.