Sakset/Fra hofta

De som ønsket at Kavanaugh skulle bli mer engasjert fikk mer enn de ba om. Kavanaugh ga hele armen og stilte Demokratene i forlegenhet. Så kom Lindsey Graham og ga dem nådestøtet. Foto: Michael Reynolds/Reuters/Scanpix

Demokratene og mediene hadde bygget opp et enormt forventningspress til høringen der Christine Blasey Ford skulle fortelle om overgrepet som kan ha skjedd i 1982.

De trodde at hennes forklaring skulle sprenge demningen så fire republikanske senatorer ville finne det umulig å stemme for Kavanaugh.

Men ting gikk ikke som forventet.

Ford viste seg å være en svak person som lett tydde til tårene. Hun kjempet med gråten allerede under hennes egen forklaring. Hun var «flink» vurdert, som en person som plutselig ble kastet frem på en offentlig scene. Men når spørsmålene kom fra eksperten fra Arizona som republikanerne hadde hentet inn for at ikke 11 menn skulle grille et «offer», ble hun usikker. Eksperten tok hensyn til henne. – Er du sikker på at det var Kavanaugh som antastet deg, spurte Rachel Mitchell.

-Like sikker som jeg ser deg nå, svarte Ford.

Men det er ikke et eneste vitne som har trådt frem og bekreftet Fords historie. Hennes bestevenninne, Keyser, som hun hevder var med på festen, sier hun ikke aner hvem Kavanaugh er.

Ford opplyste at hun ble kjørt fra festen. Men av hvem? Har noen meldt seg? Hvorfor har ingen meldt seg som vitner på en fest som Ford hevder det var mange mennesker til stede? Hun nevnte flere navn, som er venner av Kavanaugh, men ingen av dem sier de har vært på festen.

Du skal legge godviljen til for ikke å senke Ford med kritiske spørsmål. Hun ble behandlet med silkehansker, fordi hun var så flink og fordi ofre i dag har en status som det ikke skal stilles spørsmål ved.

Demokratene har bevisst spilt på at kvinnelige ofre er blitt noe man skal tro på, uten hensyn til uskyldspresumpsjon. Det har vært uhyggelig å være vitne til Demokratenes og mediene race to the bottom.

Ford sa det var tøft for henne å komme til Washington fra California, for hun kviet seg for å fly. Men så kom det frem at hun hadde vært mange ganger på Hawaii og  i Mikronesia. – Da fløy du? -Ja, svarte Ford, – det  var ferie, la hun til. Javel? Det ble litt pinlig.

Men alle ville forstå Ford og hylle henne for at hun sto frem.

Demokratene vil ha nominasjonsprosessen suspendert og en ny FBI-undersøkelse. Men komitéformann Chuck Grassley kom gjentatte ganger tilbake til at Demokratene kunne fått en FBI-undersøkelse for to måneder siden, hvis de hadde ville. Men Demokratene satt på informasjonen om brevet fra Ford uten å si noe under hele høringen av Kavanaugh. Først da justiskomiteen forberedte seg på å stemme lekket de Fords brev til mediene. Kavanaugh ba om å vitne med en gang, men Demokratene halte ut tiden. På den ene siden krevde de en ny FBI-undersøkelse, på den andre siden gjorde deg seg utilgjengelige for henvendelser.

Det samme spillet har advokaten til de to andre anklagerne drevet med: Klaget over at de ikke blir hørt og deretter gjort seg utilgjengelige. Grassley sa de hadde forsøkt seks ganger å komme i kontakt med Deborah Ramirez advokat og åtte ganger med Julie Swetnicks, for å tilby dem å komme og forklare seg. Men Demokratene er ikke interessert i å bli ferdig, deres mål er å hale ut prosessen til den renner ut i sanden og Kavanaugh er blitt umulig som kandidat.

Fox News synes Ford gjorde en god forestilling. Nå måtte Kavanaugh være litt mindre «wooden» enn han var i intervjuet med Martha McCallum.

Kavanaugh overrasket  alle. Han leverte et personlig følelsesmessig innlegg. Han fortalte hvordan anklagene hadde ødelagt hans karriere og hans familie. – Livet ville aldri bli det samme. Men han lovte ikke å gi seg, da ville ingen orke å søke de høyeste stillinger.

Kavanaugh var så følelsesladet at det blåste de etablerte rammene over ende. Han blottla hva Demokratene hadde gjort mot ham og familien.

Hans statement var så powerful at journalistene var enig i at det nå ville bli vanskelig for noen Republikaner å bryte ut og stemme nei. Selv for Demokrater i Trump-stater kan det bli vanskelig.

Senatorene vekslet på å stille spørsmål i fem minutter hver. Republikanerne hadde valgt en ekspert utenfra til å gjøre jobben, men plutselig ba Lindsey Graham om ordet. Han leverte en salve som slo ned som en bombe: – Jeg har aldri vært med på noe så skammelig som denne forestillingen Demokratene har arrangert, tordnet Graham. Han sa Dianne Feinstein med viten og vilje hadde sittet på brevet fra Ford der hun ba om anonymitet, helt til 11. time og så kastet det inn i ringen. Dermed blåste de også hennes anonymitet. – Dette var vært mine venner, sa Graham og pekte mot Demokratene. Han lot forsto: No more.

Demokratene har vært villig til å begå karaktermord for å stanse nominasjonen, sa Graham. 23 minutter etter at Trump hadde offentliggjort Kavanaughs navn, sa Demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer: Vi skal stanse denne nominasjonen med alle midler.

Kavanaugh representerte et problem for Demokratene. Han er et dydsmønster, en type mennesker som det ikke finnes mange av lenger. Nærmest en utdødd rase. Alle kolleger og venner som har stått frem og bevitnet hans enestående karakter, har fått frem at dette er ekte vare. Du kan ikke fake slike vitnemål.

Når Demokratene valgte å kompromittere ham med sex-anklager la de listen veldig høyt. En av dem måtte falle.

Det ser ikke ut til å bli Kavanaugh.

 

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!