Joe Biden erklærte landets høyesterett for nærmest illegitim torsdag da han på spørsmål fra en reporter om høyesterett var gått av sporet, svarte at «Dette er ikke en normal domstol».  Den øverste leder av eksekutivmakten stempler den dømmende makt for unormal, dvs at den ikke følger loven. Det er historisk.

After finishing his remarks and preparing to leave, a reporter questioned whether he felt the Supreme Court was now a «rogue court.»

«This is not a normal court,» Biden responded.
Biden stiller seg i spissen for de progressive som ser på seg selv som forvalter av sannhet og rettferdighet. Derfor anerkjenner ikke Demokratene kjennelsen som opphevet retten til abort og sendte spørsmålet tilbake til delstatene. Nå har de fått et nytt vedtak som de nekter å bøye seg for.

Man hører spørsmålet bli stilt mens Biden er på vei ut av rommet.

Det var CNN som stilte spørsmålet:

-Gruppen av svarte kongressmedlemmer sier at høyesterett med dette vedtaket har trukket sin egen legitimitet i tvil? Is this a rogue court?

Er dette en domstol som har gått bananas?

Biden stanser og tenker seg om, snur seg mot journalistene og svarer:

-Dette er ikke en normal domstol.

Biden svarer bekreftende på spørsmålet som trekker høyesteretts legitimitet i tvil.

Ut fra kjente kriterier ville man kalt dette en konstitusjonell krise.

Nicole Wallace-intervju

Biden fløy med helikopter til New York der han ble intervjuet live av Nicole Wallace. Wallace er noe av det mest propagandistiske i amerikanske medier. Biden vet han blir behandlet med silkehansker.

Hun ber ham forklare hva han mente med at domstolen ikke er normal.

«[What] I meant by that is it’s done more to unravel basic rights and basic decisions than any Court in recent history and that’s what I meant by not normal. It’s gone out of its way to, I mean, for example, take a look at overruling Roe v. Wade. Take a look at that decision today. Take a look on how’s ruled on a number of that are — have been precedent for 50, 60 years sometimes. And that’s what I meant by not normal,» Biden said.

«[Det] jeg mente med det er at det er gjort mer for å oppløse grunnleggende rettigheter og grunnleggende avgjørelser enn noen domstol i nyere historie, og det er det jeg mente med ikke normalt. Den har gjort alt for å, jeg mener for eksempel å ta en se på å overstyre Roe v. Wade. Ta en titt på den avgjørelsen i dag. Ta en titt på hvordan det er dømt på en rekke av dem som har vært presedens i 50, 60 år noen ganger. Og det var det jeg mente med ikke normalt.» sa Biden.

Biden mener altså at når en politisk kurs er staket ut må den følges. At det finnes to ulike skoler i amerikansk jus – en aktivistisk og en konservativ som mener domstolen ikke skal endre forfatningen, later han som ikke eksisterer. Det er han som delegitimerer høyesterett, ikke høyesterett som delegitimerer seg selv.

 

https://www.foxnews.com/media/biden-knocked-declaring-supreme-court-normal-court-normal-presidency

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.