Joe Biden eksemplifiserte den brutale nye abortloven ved å fortelle historien om en ti år gammel jente i Ohio som måtte dra til Indiana for å få abort. -Tenk å være den lille jenta, sa Biden. Nå viser det seg at hun ble gjort gravid av en illegal fra Guatemala, en av de hundretusener Biden slipper inn.

I abortkampen gjelder det å spille på følelser:

«Ten years old. Raped, six weeks pregnant. Already traumatized. Was forced to travel to another state. Imagine being that little girl,» Biden said.

Saken bygget på en anonym gynekolog som brukte den til å illustrere konsekvensene av at Roe vs. Wade ble avskaffet av Høyesterett. Men det var flere ting som skurret. Abortgrensen i Ohio er tre måneder. Jenta var seks dager over grensen. Dessuten: I slike nødsituasjoner gis det adgang til abort også senere. En gravid tiåring er et slikt tilfelle. Kritikere spurte om historien i det hele tatt stemte.

But the story was questioned by some abortion opponents and fact-checkers, given its single source reliance on a Indianapolis obstetrician-gynecologist who said she had spoken to a «child abuse doctor» in Ohio, and its scant detail. The outlet defended its reporting. It drew scrutiny as well from the state attorney general, who said that exceptions to Ohio law would have allowed the girl to obtain an abortion in the state and who said he had not heard of a report being filed in the case.

Også norske medier brukte saken. Nå har NTB historien om den arresterte, men uten å nevne at han er en ulovlig innvandrer. Også i USA praktiserer norske medier omerta (taushet).

The source told Fox that Fuentes is a Guatemalan national in the country illegally and that ICE has placed a detainer on Fuentes, which is a request he eventually be handed over to the agency for removal proceedings.

Nå tok saken en helt annen retning. Nå handlet den om Bidens åpne grenser. Biden slipper inn nærmere 300.000 illegale hver måned, hvis man tar med de som ikke blir oppdaget. Ingen vet hvem de er. De kommer fra hele verden. Likevel har ikke Biden-regimet gjort noe for å stanse trafikken, som kartellene styrer. Spørsmålet er om ikke Biden-regimet står ledtog med kartellene, i det minste indirekte. Det er de som har kontrollen ved grensen.
Men NTB ignorerer denne siden av saken og kjører den som ledd i kampanjen mot Høyesteretts avgjørelse.
Amerikansk tiåring måtte reise til annen delstat for å ta abort etter voldtektID: 17956008

Politiet i Ohio har ifølge lokale medier bekreftet at en ti år gammel jente som ble voldtatt, måtte reise til nabodelstaten Indiana for å ta abort.

En lov som forbyr alle aborter etter seks uker av svangerskapet, trådte i kraft i Ohio i slutten av juni, da USAs høyesterett skrotet den føderale retten til abort etter nesten 50 år.

Siden høyesterettskjennelsen har 13 delstater vedtatt abortforbud, i enkelte av dem også etter voldtekt og incest, blant dem Ohio.

Vitnet onsdag

Avisa Columbus Dispatch skriver at politietterforsker Jeffrey Huhn forklarte i en rettssak tidlig onsdag at en ikke identifisert jente gjennomgikk en abort i Indianapolis 30. juni.

Huhn var vitne i en sak mot en mann pågrepet tirsdag som politiet sier har tilstått voldtekten av barnet. Huhn sa i retten at det gjøres DNA-testing av prøver hentet inn fra klinikken i Indiana opp mot den 27 år gamle mannen.

Rettsdokumenter bekrefter at en 27 år gammel mann ble stilt for retten onsdag, anklaget for å ha voldtatt en person under 13 år.

Omtalt av Biden

Saken, som først ble omtalt av Indianapolis Star , har skapt oppstyr i USA, som er inne i en polarisert debatt om abortrettigheter i landet etter høyesterettskjennelsen, og det har blitt sådd tvil om hvorvidt den er sann eller ei.

President Joe Biden omtalte saken 8. juli, da han undertegnet en presidentordre som skal beskytte kvinner som søker abort i delstater der dette er tillatt, og oppfordret Kongressen til å vedta føderal lovgivning som sikrer retten til abort.

– Så sent som i forrige uke ble det meldt at en 10 år gammel jente ble utsatt for voldtekt i Ohio – ti år gammel – og hun ble tvunget til å reise ut av delstaten, til Indiana, for å kunne avslutte svangerskapet, sa Biden, og la til at jenta var seks uker på vei.

– Bare se for dere å være den lille jenta, la han til.

Skeptiske republikanere

Ohios republikanske riksadvokat Dave Yost sa mandag til Fox News at han ikke hadde hørt «et lite hvisk» fra politimyndighetene i Ohio om noen pågripelser i forbindelse med en slik sak.

– Nok en løgn. Er noen overrasket, tvitret den republikanske kongressrepresentanten Jim Jordan, som representerer et distrikt i Ohio.

Onsdag tvitret Jordan at den pågrepne mannen må straffeforfølges. Yost antydet i intervjuet med Fox at jenta ville ha vært omfattet av abortforbudets unntak for medisinske nødtilfeller.

– Denne jenta, om hun eksisterer og denne forferdelige tingen skjedde henne, hadde ikke trengt å forlate Ohio for å få behandling, sa han.

Loven gir unntak for livstruende tilfeller, eller der det innebærer en «alvorlige risiko for betydelig og irreversible» skader.

I tråd med den definisjonen ville ikke tiåringens tilstand blitt definert som et nødtilfelle, mener Kellie Copeland, leder av gruppa Pro-Choice Ohio, som jobber for abortrettigheter.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.