Etter å ha ødelagt og utslettet liv helt uten mål og mening, sitter Patrick Crusius, i en politibil.

 

-Jeg har lært to ting som statsadvokat: Det finnes ikke den lov som kan hindre onde mennesker å gjøre de verste ting. Dernest: Man snakker ikke politikk midt i en grusom tragedie.

Ordene kom fra Trey Gowdy, Republikaner fra South-Carolina, med lang erfaring som statsadvokat. De ble sagt til Maria Bartimoro i Fox News Sunday Morning. Gowdy er en av de beste og mest helstøpte personer i Kongressen. Med disse to replikkene satte han skapet på plass.

Hva er det Demokratene og NRK og norske medier gjør? De gjør det stikk motsatte: De utnytter det emosjonelle innslaget som en tragedie gir til å ramme motstanderen med alt de har, og de krever nye lover, tilpasset deres behov. Det bakenforliggende motivet er stikker under: Demokratene og EU ønsker ikke bare våpenkontroll, som i virkeligheten betyr at de ønsker å ta våpen fra borgerne. Avvæpning. Dette har amerikanerne skjønt, men europeere er redd for å si det høyt.

Dette kalles med et enkelt ord bedrageri og manipulasjon: Demokratene og NRK vet godt at folk er sårbare i en situasjon med mange drepte og utnytter det for hva det er verdt.

Tove Bjørgaas ga hele armen i morgensendingen og la El Paso-massakren ved Trumps føtter. Hun forkler rå, uhemmet propaganda bak en fasade av tilgjort omsorg: Nå har kritikerne vist tilbakeholdenhet i lang tid. De har advart Trump mot hans retorikk og her kom resultatet.

Selv ikke Tore Bjørgo turde være så entydig i Dagsrevyen.

Men Bjørgaas tilhører sjiktet av utenriksreportere som ikke har noen hemninger og NRK-systemet er satt opp slik at de mest ekstreme har frie hender. Odd Karstein Tveit kunne prege offentlighetens syn på Israel og palestinerne. Bjørgaas kan prege vårt syn på USA.

Er det et problem? Gjør det noe om nordmenn har skrullete oppfatninger av USA? Antiamerikanisme i NRK er da ikke noe nytt?

Jo, det gjør noe, for bruken av rasisme er det samme i Norge og Europa som i USA. Adressaten er hjemlig.

Men det NRKs lyttere ikke får med seg er hvor stor støtte Trump har og hvordan journalister har pillet Demokratenes rasismekort fra hverandre : Det er Demokratene som står svakt, ikke Trump.

De bruker rasisme i enhver sammenheng, også mot hverandre.

Tucker Carlson er blitt en av de beste til å dekonstruere Demokratenes moralske spydspiss: Hvis en part sitter og deler ut moralske gule og røde kort i enhver debatt, hva gjør det med samtalen og hva sier det om «dommernes» syn på seg selv?

Demokratene har ikke lært noenting av valget i 2016. Hillary tapte fordi hun åpent viste forakt for Middle Americas verdier: Det skulle ikke være lov å være patriot, være for kristne verdier, familien, ekteskap mellom mann og kvinne, skepsis til islam – alt dette var innbefattet i hennes «rant» mot homofobe, rasisme, islamofobe. Men norske lyttere får aldri med seg hva hun angriper: Hun angrep de positive verdiene USA er bygget på. Demokratene vil erstatte dem med helt andre: Syv kjønn, identitetspolitikk, virtuesignaling, kvotering, erstatning for slaveri.

I valgkampen som nettopp har begynt kopierer Demokratene Hillarys politikk og hever den opp på et nyt nivå: Det er Hillary 2.0. De er besatt av rasisme. Det de forteller halve Amerika er at de er rasister hvis de ikke er enige med Demokratens loony left.

Det er det samme NRK-Bjørgaas gjør: De som våger å være enig med Trump skal fordømmes, henges ut og støtes ut i det ytterste mørke.

«De gode» har tegnet en blink i pannen på alle Trump-tilhengere og folk som våger å mene at nordmenn har større rett til Norge enn andre og rett til å beskytte vår way of life. Når tragedien inntreffer trekker de av.

Hvis du synes dette er en ufølsom sammenligning, så forveksler du ufølsom med ubehagelig. Det er NRK-Bjørgaas som skaper ubehaget. NRK og resten av mediene messer på samme melodi hele tiden: Om rasisme og Trump, krigshisseren, den inkompetente, hvite mann etc. De stiller opp en syllogisme om hvem Trump og nasjonalkonservative er. Når massakren inntreffer, sier de: Gotcha! Hva var det vi sa og går over til å understreke forbindelsen mellom gjerningsmannen og Trump. Sammenhengen mellom ord og handling.

Men samme prinsipp gjelder aldri dem selv: De stilles aldri til ansvar for deres retorikk, f.eks alle drapene som illegale innvandrere i USA begår: 4.000 i året.

Den rådende oppfatning har gitt seg selv immunitet. Den stilles aldri til ansvar og de kommuniserer denne immuniteten gjennom en egen triumfalisme: Bøy hodet! Vi bestemmer.

I virkeligheten er dette en avskriving av demokratiet. Demokratiet forutsetter at noen lytter, at de med makt og myndigheter lytter. Hvis disse tvert imot kommuniserer: «Vi bryr oss ikke om hva du mener», så er vi på vei mot et post-demokratisk samfunn.

Ord som rasisme og hvit nasjonalist er ultimative begrep. Budskapet ligger gjemt i begrepet: Man ønsker å utslette dem. Siden det er blitt stadig flere som har meninger man kan karakterisere som rasisme og etnosnasjonalisme må kanonene man bruker bli stadig grøvere: Både for å treffe og for å utslette motstanderen.

Hvis man var bekymret for sammenhengen mellom ord og handling, burde man ikke da være forsiktig i omgang med de giftigste begrep vi kjenner?

I stedet gjør makten det motsatte. Den påberoper seg den gode hensikt. Alle som mener de har en rett som opphever siviliserte standarder, som fakta, historiske sammenhenger, hensynet til andre mennesker, leker med ilden. De suspenderer demokratiet og det er den veien Vest-Europa har slått inn på og som Demokratene fører an i.

På toppen av det hele klager disse over at demokratiet er under angrep. Landet befinner seg i noe som ligner en unntakstilstand.

Demokratene og de Trump-hatende mediene har lenge agert som om valget i 2016 ikke var legitimt. Hillary sluttet seg til the Resistance.

Hvis man er hensynsløs nok kan humanitet bli et våpen, men da suspenderer man demokratiet.

Det stiller borgerne overfor umulige valg.

I USA har de en leder de kan stemme på. Det har vi ikke i Europa.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.