Andreas Baader og Gudrun Ensslin i Rote Arme Fraktion med det spesielle gliset som sa: «Vi kan gjøre hva som helst. Vi er i stand til alt.» Sammen med Ulrike Meinhof og Jan Carl Raspe ble de kultfigurer. De symboliserer boursjoasiets barn som sto over loven, over dumme vanlige mennesker og ga seg selv retten til å drepe. Norsk venstreside reflekterer ikke over fortiden, og er derfor fange av den.

Når Aftenposten får samlet seg og forstått hvordan de skal bruke massakrene i USA, ser vi at ingenting er forandret: Nyhetsartikkelen og kommentaren til Joachim Lund er en blåkopi av hva avisen skrev etter 22. juli 2011. Alt handler om ideologi. Ikke massedrapsmannens, men Aftenpostens.

Det er lett å overse. Aftenposten snakker om høyreekstremisme, hvite menn og det farlige nettet. Men i virkeligheten snakker Aftenposten bare om seg selv.

Martin Luther King introduserte begrepet the arch of history: En bue som peker mot frihet. Dette er selve 68’ernes kjernebegrep. Frihet. Men friheten ble grenseløs. Det har hatt noen store omkostninger for samfunnet, bl.a skilsmissestatistikken, mange ensomme mennesker og ensomme menn som lever uten mulighet eller evne til å stifte familier. Et par av massedrapsmennene har eksplisitt nevnt såkalt IC – ufrivillig sølibat som grunn til deres raseri.

Men ingenting av dette gjør inntrykk på norske medier som kun snakker ideologi.

La oss se på 68’ernes arch of history: Vi begynte med å dekonstruere samfunnspyramiden. Vi var mot makt og autoriteter. Men så ingen selvmotsigelse i å sverme for Mao. Demokratene i dag gjør akkurat det samme: De betrakter Trump som en tyrann, men har lite eller ingenting å si om de virkelige tyranner. Demokratene har brukt tre år på å klistre Trump til en virkelig tyrann for å bevise «likhet». Dette er politikk på voodoo-planet. Man stikker nåler i en dukke, eller lager fotomontasjoner eller ser på kroppsspråk og berøring som «beviser» samme essens.

Vi var inspirert av marxisme og samfunnsvitenskapene. De lærte oss at de fleste fenomener har sosioøkonomiske årsaker. Vi gikk glipp av den viktigste faktoren: Kulturen og ideene. Vi var ute av stand til å reflektere over våre egne ideer.

Materialisme og dyrkelse av kropp og seksualitet gir deg frihet til å slippe å forholde deg til overflødigheter som samvittighet, forfedre og plikter. Var det en ting vi var så var det anti-plikt.

Men vi – i det minste på den sosialistiske siden – var drevet av en ekstrem voluntarisme: ML-bevegelsen var det ultimate eksemplet. Trykkeriet Duplo-trykk måtte gå døgnet rundt og det var «kamerater» som mente at søvn var en vane man kunne kvitte seg med. Alt var mulig. Dette hadde et visst overslag til nazistenes dyrking av handlingen, der Tat. Alt var et spørsmål om vilje.

Disse mentale strukturene er mer relevante enn du tror, for når de gamle 68’erne og deres etterkomnere – nå i tredje generasjon – ser høyreekstreme, ensomme menn med famlende, forvirrede tanker – ser de gjenskinnet av sin egen fortid: Overspentheten, handlingstrangen, lysten til å sprenge grenser, opprøret, revolten.

Du hører aldri Aftenposten eller NRK trekke paralleller til den røde terroren på 70-tallet, selv om den er innlysende: Vi ga oss selv et mandat til å forandre samfunnet, og noen mente det innbefattet terror.

Anders Behring Breivik, Brenton Tarrant er spøkelser som jager 68’erne nedover minnenes korridor.

Måten de klarer å skyve dem fra seg på er ved projisering: De legger skylden på sine politiske motstandere.

68’ernes epoke går mot slutten og det har vært synlig lenge, men ikke i Skandinavia, der den suger næring av avkristnet pietisme.

Det er lenge siden David Mamet skrev: How I stopped being av braindead liberal.

Den norske meningseliten har ikke registrert hva som skjedde i USA. Den lever fortsatt høyt på California Dreaming. Derfor blir det som skjer i USA ubegripelig. Det må være en omfattende ondskap på gang.

At det er den skandinaviske elite som lider av vrangforestillinger er det folk som sier, men de er ikke villig til å lytte, de er mer opptatt av å få stengt ned disse stemmene.

En materialistisk virkelighetsoppfatning var helt ute av stand til å forstå det 68’erne selv satte i gang: Den totale frigjøring.

Når resultatene viser seg, enten det er ensomme menn som går amok med våpen, eller unge bander som angriper politiet, dytter folk ut foran tog, hiver barn ned fra høyhus, eller voldtar kvinner, så er ikke 68’erne i stand til å se hva det handler om. De mobiliserer og sender nye redningsskip til Middelhavet.

Aftenposten har i månedsvis drevet kampanje for at IS-familiene må få komme til Norge. Den totale humanitet krever at alle må få komme til Norge, selv massemordernes familie.

Tenk etter: Mens Aftenposten bygger en syllogisme som gjør USAs president og 63 millioner av hans velgere ansvarlige – medskyldig er ordet avisen bruker – for massedrapet i El Paso – men behendig hopper over Dayton – så ser de ingen problem med å drive kampanje for familiene til noen av de verste massedrapsmenn vi har sett, arvtakerne til 9/11.jihadistene.

Folk merker galskapen, og blir tause. Hva skal de si?

Vi som tilhører generasjonen som har skapt denne galskapen, har en plikt til å si fra. Vi er tidsvitner.

Dynamikken er ganske enkel: Mennesker som mener de står for frigjøring og har avskaffet Gud og samvittigheten, må finne andre forklaringer enn dem selv når ting går galt. Det ble «høyresiden», og dermed reductio ad absurdum: Alle tråder fører til bake til nazismen og Auschwitz. Det gjelder bare å finne «tegn» – slik man gjorde under hekseprosessene på 1500-tallet. Fremgangsmåten er enkel: Vi sier at rasisme er fy-fy. Hvis Trump sier visse ting er han rasist. Hvorfor? Fordi vi sier det. Hvis tilstrekkelig mange sier det, blir det en sannhet.

Slik opererer mediene i Norge og de blir dummere og dummere. I USA fungerer det annerledes, men det får ikke nordmenn vite, hvis de ikke leser Document.

Trump viste med sin uttalelse mandag at han er på høyden: Han fordømte hvit supremasisme, rasisme og fremmedfrykt.

Allerede søndag var han klar:

“Today’s shooting in El Paso, Texas, was not only tragic, it was an act of cowardice. I know that I stand with everyone in this Country to condemn today’s hateful act. There are no reasons or excuses that will ever justify killing innocent people….”

NRK og Aftenposten får ikke med seg hva som skjer. De fortsetter å kverne på det samme. Det hadde ikke gjort noe, hvis det ikke var for at de besitter makt og meskyldiggjøringen av alle som ikke mener so dem er både intimiderende og en trussel: Du er i klasse med massemordere.

Dette er ingen overdrivelse. Tore Bjørgo i C-Rex bruker hver voldshandling til å hamre inn skyld:

Tore Bjørgo mener at så godt som alle høyreekstreme terroristene «suger til seg» inspirasjon fra sosiale medier og enkeltnettsider, og viser til at Breivik var aktiv på Gates of Vienna og Document.no.

Det som kan bli brukt, vil bli brukt. At Bjørgo selv kunne være verdt et ekstremismestudium, er noe vi tar med oss.

Dette er Ernas Norge, ikke Jonas Gahr Støres. Husk det. Bjørgo ble ekstremismesjef på Universitet i Oslo med 50 millioner fra Erna. Det var også hennes regjering som innsatte Aslak Sira Myhre som direktør for Nasjonalbiblioteket og fornyet åremålet til Thor Gjermund Eriksen. Tror noen det var i vanvare?

Det er gått åtte år siden 22. juli. Men mediene har brukt tiden, ikke til refleksjon og analyse, men til ideologisk forskansning. Hver gang det skjer noe som kan knyttes til høyresiden, forvandles blodbadet til medskyldighet mot hele høyresiden.

Det har skjedd en hardcore-utvikling blant mediene: Aftenposten, VG og NRK dilter i hælene på CNN, New York Times og Washington Post. To ting har skremt vannet av dem: Trump og Brexit. Alt er nå en kamp om seier eller nederlag, om det ultimate.

Det henger som en tung himmel over samfunn hvor det virkelig er store problemer. Det er dette som skremmer vannet av folk: Mennesket trenger håp, de trenger klarhet i det minste. Sannhet. Av Aftenposten får de beskjed om at det finnes mørke krefter rundt oss, og de «suger til seg» farlige ideer. Mistenkeliggjøringen er systematisk og kronisk.

Det er lett å la seg skremme. Document tror ikke det er noen holdbar løsning. Aftenposten, VG og NRK vil fortsette å bruke massedrap for hva det er verdt.

 

 

 

 

Dette fant FBI hjemme hos en ivrig leser av Anders Behring Breivik. Terrorister inspirerer hverandre, mener eksperter

Presidentens kritiseres for ordbruk:– Trump har blod på hendene

El Paso-drapsmannens manifest og Trumps politiske retorikk har noen ubehagelige likheter | Joacim Lund

Trump gir psykisk sykdom skylden for helgens masseskytinger. Andre peker på Trumps aggressive politiske retorikk.

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂