Kommentar

Fordi venstrefløyen forlot den vanlige kvinne og mann og ikke klarer å beskytte dem, klarer den heller ikke ta inn over seg truslene mot det samfunnet den selv har skapt. Den klarer ikke se seg selv i speilet. Derfor slår terroren enda hardere enn den ellers ville gjort og spesialpoliti som i Strasbourg blir vårt nye ansikt. Foto: Christian Hartmann/Reuters/Scanpix

Den danske filosofen Kai Sørlander har skrevet en kronikk med den megetsigende tittel: Truslen mod demokratiet kommer ikke fra højrepopulismen, men fra venstrefløjens moralske selvbedrag.

Han gjør en rekke observasjoner som er innlysende riktige: Tradisjonelt har det vært venstrefløyen som har forsvart de svake. Men det har skjedd et skifte. Venstrefløyen gnåler fortsatt om de svake, særlig de fattige og forskjells-Norge. Fordi mediene er spindoktorer for venstresiden lar de dem holde på. Mediene har selv levd godt på den økonomiske utvikling som har skapt forskjells-Norge. Å høre Jonas Gahr Støre begråte forskjells-Norge er en hån mot folks intelligens. Han er selve symbolet på forskjells-Norge, og NB! Hykleriet som later som det er de andre som skaper forskjeller.

Raymond Johansen og grådige eplehaveutbyggere samarbeider om å ødelegge Oslo. Der har du forskjells-Norge.

Marie Lan Berg gjør byen ulevelig for vanlige mennesker. Der har du forskjells-Norge.

Det er vanlige mennesker som kjenner trykket, det økonomiske ovenfra, og fra innvandringen nedenfra: Forandrede bomiljøer, dårligere skoler og skolemiljøer. Utrygge omgivelser.

Normalt skulle venstresiden ha stått opp for vanlige mennesker og talt deres sak. Men det sluttet de med for mange tiår siden. De tok innvandrernes parti. De var svakere, ergo var det dem venstresiden måtte forsvare. At de dermed sviktet sitt velgergrunnlag har de innerst inne visst, men de gjorde ikke noe med det og nå har venstresiden tapt de solide, sindige menneskene som enhver organisasjon trenger. Nå er partiene overtatt av karrierister, opportunister og den spesielle retthaverske typen som trives på venstresiden.  Det er en dårlig miks og forklarer hvorfor f.eks Demokratene i USA på få år er blitt rabiate. Samme med Labour i Storbritannia. Sosialdemokratene har ikke bare gått tilbake, de har forfalt. Den indre forfallsprosessen henger uløselig sammen med tilbakegang ved valg og får for liten oppmerksomhet.

Venstresiden gikk sin vei. Den fant nye marker. Det er et svik som vil bli stående.

Venstrefløyen ønsket innvandrerne velkommen og gjorde åpne grenser til et program.

Hvem var det som fikk føle de negative konsekvensene av innvandringen? Det var ikke de godt gasjerte. Akademikerne som har overtatt partiene. Det var vanlige mennesker i blokkene på østkanten.

På toppen av det hele fikk de høre at de var rasister hvis de åpnet munnen.

Venstrefløyen kunne, fordi den kontrollerer mediene, lage en fortelling om at protesten mot innvandring og særlig islam, kom utenfra, fra nettet. Nettet ble mystifisert. Det minnet om tidligere tiders hekseprosesser: Hvis alternative medier vokste så måtte det skyldes hatretorikk, forføring, falske nyheter. Aldri politikken i seg selv, selv om sammenhengene var åpenbare for alle med to øyne i hodet.

Hvis et samfunn adopterer Groucho Marx sitt motto: Hvem skal du tro, meg eller dine øyne? Så kan resultatet bli et frykt og overvåkingssamfunn.

Dette er skapt av de samme menneskene som på 80-tallet sa «Jeg vil se mappa mi».

Når motsetningene økes, radikaliseres venstrefløyen. Den er overbevist om at den er moralsk overlegen og kan tillate seg ting som andre aldri ville drømt om. At Trine Skei Grande forsvarer Black Box-forestillingen Ways of Seeing viser hvordan en radikal forståelse går fra sentrum til ytterkant.

Regissøren Pia Maria Roll viser at hun ikke forstår kritikken.

– Media, inkludert NRK, filmer hus hele tiden uten at det stilles spørsmål. Hvorfor er det en skandale nå? Fordi vi fokuserer på at disse folkene driver fram rasistisk propaganda, som er et demokratisk problem. Islamofobi skaper en helt umulig hverdag for tusenvis av muslimer i Norge, sier regissøren videre.

Den nye venstrefløyen er som den gamle: De har moralsk rett til å gjøre ting som de aldri ville akseptert fra andre. Begrunnelsen er med et fint ord – tautologisk, den er selvrefererende: Venstrefløyen har funnet opp begreper som de gir et innhold som legitimerer ekstraordinære tiltak, f.eks. no-platforming, å frata noen ytringsfrihet. Et typisk eksempel. Venstrefløyen mener den har rett til dette fordi den forsvarer de svakeste av de svake: muslimene.  Det er ikke tilfeldig at det er denne gruppen Roll nevner.

Dermed eskalerer Roll, Black Box, Kjetil Lund og Trine Skei Grande konfliktnivået, særlig etter at det ble rettet angrep mot justisminister Waras hjem.

Venstrefløyen har ikke respekt for justisministeren som kommer fra FrP. De forstår ikke at respekten for embetet må ligge til grunn for ethvert demokrati. Slik er Skei Grande en trojaner i demokratiet.

Det norske sosialdemokratiet hadde en balanse, både i form av arbeidsfolk som visste hva en krone var verdt, og utenrikspolitisk gjennom alliansen med USA.

Nå har den ingenting. Den har skuslet bort det viktigste den hadde.

Det er en tragedie som knapt lar seg beskrive og den har store konsekvenser for Norge som nasjon.

Venstrefløyen overlot den vanlige kvinne og mann til høyrefløyen, og det eneste våpen den hadde igjen var brennmerkingen: Høyrepopulister. Når medier og politikere aldri blir lei av dette ordet er det fordi de tror det virker. Det virker som om folket lar seg forføre av politiske UFO’er.

Men det klarer ikke stanse bølgen. Hva kan det komme av?

Normalt anses de socialt svages protest for at være venstreorienteret. Og normalt er de venstreorienterede partier talerør for de medborgere, som er nederst på den sociale rangstige. Men når det blev anderledes i dette tilfælde, var det, fordi (eliterne i) de etablerede venstreorienterede partier valgte at se på indvandrerne og asylansøgerne som de svage, som det var deres opgave at beskytte. Dermed fandt den traditionelle arbejderklasse, som i deres dagligdag var presset af indvandringen, sig pludselig uden politisk talerør. Og derfor sluttede de op om nye partier, som kunne tale deres sag. Partier, som af den dominerende elite bliver kaldt højrepopulistiske, fordi de bygger på en folkelig protest imod den liberale indvandringspolitik.

Når dette er den umiddelbare dynamik bag højrepopulismens udvikling i de etablerede vestlige demokratier, er det næste spørgsmål, om denne højrepopulisme bør anses for at være en trussel imod demokratiet og retsstaten. Det spørgsmål tvinger os til at gå et skridt dybere. Vi er ikke blot nødt til at gøre os klart, at det er de socialt svageste, som primært i deres dagligdag må bære konsekvenserne af den liberale indvandrings- og asylpolitik. Vi er også nødt til at gøre os klart, hvorfor det er således: Hvorfor har vi indrettet samfundet således, at de socialt svageste er blevet tvunget til at dele boligområde og dermed hverdag med de mest fremmedkulturelle og vanskeligst integrerbare indvandrere?

Det spørsmålet får du aldri oppleve at NRK stiller til Arbeiderpartiet eller SV i en valgkamp, selv om det overskygger alle andre. -Hvordan kunne dere svikte deres idealer og stemple velgerne deres som rasister?

Dette er den virkelig liberale tragedie. Erna Solberg er på samme vogna når hun lager begrepet «religiøs rasisme». Du skal ikke komme her og mobbe kameraten min!

Når samfunnseliten velger seg et annet folk er de selv skyld i demokratiets krise. Det er faktisk det Marrakesh-pakten handler om. De andre har like stor rett til å komme hit. Vi har ingen spesiell rett til landet.

Hva har du tenkt å gjøre med det?

 

 

Gi Document en julegave!

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

Eller betal til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt vipps-nummer er 13629

For å støtte oss via Paypal gå til vår Støtt Oss-side.