Valget i Danmark viser at en betydelig del av folket ikke lar seg intimidere, hverken av mediene, sosialistene eller islam. Mediene overgikk seg selv i ensidighet. Men folket sa nei. Nei til ensidigheten, til en sosialdemokratisk retorikk, som er bare retorikk. Velgerne viste at de stoler på sin egen dømmekraft. Venstresiden håpet å reversere svingningen mot høyre. De visste at Thorning Schmidts seier i 2001 hvilte på fattige 7.000 stemmer. Velgernes svar var ikke til å ta feil av. Det Danmark som stemte inn Fogh Rasmussen i 2001 og det Danmark som Flemming Rose sto for i 2005, ble bekreftet i dette valget. Danmark går sin egen vei i Norden og er en utfordring for systemene i Norge og Sverige.
For å lese denne artikkelen nå, må du bli abonnent eller logge inn hvis du allerede er. Artikkelen blir forøvrig frigitt 12 timer etter publisering.